Ambassadör för djurens väl

Engagemanget har styrt Anne-Chatrines val i livet

Engagemanget har styrt Anne-Chatrines val i livet

MJÖLBY (LT)

Att alla dagar är djurens dag är något som Anne-Cathrine Bodger har levt efter hela sitt liv. På gården Grönlund har hon skapat ett litet djurhem, och där träffar man kycklingar, höns, ankor, kaniner och naturligtvis hundar och katter. Anne-Cathrine är vårdlärare och i hennes person samsas kärlek till djuren med omsorg om människor.

– Jag tror att jag är född med en gen som har gett mig kärlek till djur. Ända sedan jag var barn har ett stort intresse funnits för att djur ska ha det bra. I 40 år arbetade jag ideellt med djurskydd och fortfarande tar jag hand om djur som far illa, betonar hon.

Text och bild: BIRGITTA WIDÉN HANS BLOMBERG

Fortsättning publicerad i papperstidningen 151009

Share