KU följer primärvalen i USA

Just nu leder jag en delegation från riksdagens konstitutionsutskott till USA. Vi genomför en rad möten och besök för att knyta kontakter, lära oss mer om aktuella frågor och få en bild av det politiska läget inför presidentvalet i höst. Imorgon, lördag, ska vi på plats följa hur det republikanska primärvalet genomförs i delstaten South Carolina.

Sveriges riksdag är ett resande parlament. Både utskotten och enskilda ledamöter genomför en hel del besök både inom och utom landet. Det är viktigt att träffa människor på ort och ställe för att få nya intryck och erfarenheter, men det är också viktigt att riksdagen och därmed Sverige syns och märks även på andra platser än i Stockholm, oavsett om det är i Tornedalen eller Washington DC.

Riksdagen tar också emot en stor mängd internationella besök. Sedan jag blev ordförande i KU hösten 2014 har jag till mitt utskott välkomnat bland andra talmannen i Pakistans senat, vice talmannen i Montenegros parlament, delegationer från Kuwait och Finland och i nästa vecka kommer Albaniens talman, som jag även träffade förra året, när jag deltog i ett officiellt besök i hans hemland.

Andreas Norlén (M) Riksdagsledamot för Östergötland och ordförande i konstitutionsutskottet
www.andreasnorlen.wordpress.com

Fortsättning publicerad i papperstidningen 160219

Share