Mustigt på Vimne

Här sönderdelas äppelbitarna i en specialkvarn. De malda äpplena hälls därefter i pressen (längst bak i bild). Den sista stationen blir därefter silning genom en duk. De återstående resterna av äpplena kan exempelvis bli gödsel.

Här sönderdelas äppelbitarna i en specialkvarn. De malda äpplena hälls därefter i pressen (längst bak i bild). Den sista stationen blir därefter silning genom en duk. De återstående resterna av äpplena kan exempelvis bli gödsel.

SPÅNGSHOLM (LT)

Är du en av alla oss som vill ta vara på alla fallande äpplen men inte hinner eller vet hur? En i dubbel mening god lösning är att låta äpplena bli must. Åsa Bergman Johansson som bor i Vimne bränngård utanför Spångsholm har köpt till granngården Vimne lillgård som tidigare haft omfattande äppelodlingar och därtill ett litet gårdsmusteri.

Här har Åsa med flera nu ett utomhusmusteri om du hör av dig minst två dygn i förväg. Det kräver nämligen både arbete och tid att ställa ordning anläggningen.

Text och bild: HANS BLOMBERG

Fortsättning publicerad i papperstidningen 151030

Share