Solkakan – en kaka i tiden

Ulla Pettersson med en plåt nygräddade Solkakor – en festligare småkaka som utsågs till Årets Östgötabakverk och introducerades under ÖstgötaDagarna 5 och 6 september. Till: vänster: Solkakan är laktos-, gluten-, nöt- och mandelfri så att den kan ätas av nästan alla.

Ulla Pettersson med en plåt nygräddade Solkakor – en festligare småkaka som utsågs till Årets Östgötabakverk och introducerades under ÖstgötaDagarna 5 och 6 september.

RIMFORSA (LT)

Knaprig, knäckig, söt och nästan lite nyttig. Se där, Solkakan – Årets Östgötabakverk 2015 skapad av Ulla Pettersson och hennes kollegor på Rimforsa Strand. Under Östgötadagarna 5-6 september gick det bra att prova på denna festliga småkaka på många ställen i länet.

Ulla Pettersson är lite svettig och trött efter att just ha bakat ungefär 600 Solkakor inför de 15-årsjubilerande Östgötadagarna. Ytterligare 400 blev det häromdagen.
– Men roligt är det. Jag blev ganska snopen när de ringde i början av juni och sa att jag hade vunnit, säger Ulla som jobbar i bageriet och kallskänken på Rimforsa Strand.

Text och bild: JAN HULTMAN

Fortsättning publicerad i papperstidningen 150911

Share