Nya pengar till projekt och idéer

Sparbankens ovationskommitté ska dela ut 183 000 kronor

En bild från 2021 då Monica ”Momi” Rosén från Vadstena Sparbanks ovationskommitté överlämnade en prischeck på 15 000 kronor till Våga Gård, representerad av styrelseledamoten Malin Alm.

VADSTENA (LT)

Förra årets ovationspristagare var jublande glada – vilka kommer att bli 2022 års vinnare av de eftertraktade prischeckarna? Nu är hög tid att söka stipendier för dem som vill förverkliga… sina idéer och projekt i Vadstena kommun.

Det är Vadstena Sparbank som genom sin ovationskommitté ska fördela 183 000 kronor till dem som utses till årets pristagare.

Förklaringen till summan är 1 000 kronor gånger antal år för den 183-åriga banken.
– Nya idéer och projekt i Vadstena kommun uppmuntras! Vi gör det här för att främja bygdens utveckling, för att stimulera nytänkande med nya idéer och projekt som gynnar kultur, idrott och näringsliv. Vi är måna om att bidragen även kommer landsbygden till del. Vi vill få en bred spridning över hela kommunen, säger Monica ”Momi” Rosén, en av huvudmännen i Vadstena Sparbank och representant i ovationskommittén.

Det var kunderna i Vadstena Sparbank som genom sina valda huvudmän beslutade att bilda en ovationskommitté 2011. Sedan dess har banken årligen delat ut stipendier till ovationspristagare.

– Vi uppmuntrar särskilt nya sökande! Man ska inte dra sig för att söka för att man tror att man är en för ”liten” aktör. Vi tittar väldigt noga på alla ansökningar oavsett om man är liten eller stor. Ovationspriset delas inte enbart ut till en vinnare utan till ett flertal pristagare, säger ”Momi”.

Stipendierna delas ut för att på bästa sätt stimulera nya idéer och projekt för Vadstenas kultur- och föreningsliv och även näringsliv. Sista dag att ansöka är den sista februari, via Vadstena Sparbanks hemsida.

Text och bild: STEFAN HOLGERSSON

Share