Cirkusslottet besöker Finspång i sommar

Hisnande nycirkus i Slottsparken och Bruksparken

Henrik och Louise. Bild: FOUZIA RAKEZ

FINSPÅNG

Den 10-19 augusti kommer den internationella nycirkusfestivalen Cirkusslottet att fylla Slottsparken och Bruksparken i Finspång med hisnande nycirkus och aktiviteter för hela familjen. Nyligen släpptes biljetterna i samband med Finsponga marken.

Bland de bokade akterna finns artister från Brasilien, Finland, Danmark och Frankrike. Publiken kan bland annat uppleva Sirqus Alfons prisade föreställning I Am Somebody och M.P.A.C.s håriga och normkritiska clownföreställning Hairy Tales samt möta två av Sveriges mest etablerade cirkusartister – Henrik & Louise – som bland annat har turnerat världen över med Cirkus Cirkör.

Under tio dagar kommer det att bjudas på högkvalitativ samtida cirkus från hela världen i de två stora cirkustälten i Slottsparken i Finspång. Det blir även flera härliga utomhusföreställningar i Bruksparken.

Det breda programmet rör sig från Circus I love yous fusion av livemusik och cirkus, Sisus Sirkus galna upptåg på hög höjd i samarbete med det Finskspråkiga förvaltningsområdet i Finspångs kommun och Sirqus Alfons förtrollade tv-spelsvärld till performance med parakrobaterna Henrik & Louise i samarbete med Hallsbergs kommun, en högtflygande trapetsteaterföreställning med Lalla and The Amazing Other, medryckande humor med brasilianska Tutu Marques och feministisk punkcirkus med M.P.A.C. och den beryktade föreställningen Hairy Tales.

Dessutom ges Östgötateaterns nya energifyllda familjeföreställning Inget kalas utan knas samt Pop-up med medverkande från Norrköpings Ungdomscirkus, Norrköpings Cirkus & Varieté och Frisksport Ljungsbro.

Hairy Tales med M.P.A.C. Bild: KLARA G

Många av föreställningarna kommer även att ges som skolf-öreställningar. Utöver detta bjuds det på olika typer av prova på-aktiviteter, workshops och seminarier för barn, ungdomar och vuxna, däribland Barnens byggskola med NCC samt ett konstnärligt projekt med den lokale konstnären Olav Lunde som bygger en skulptur live under festivalperioden tillsammans med tonåringar från Finspång.

Cirkusslottet Finspång är en del av det treåriga utvecklingsprojektet Nycirkus Öst, med syfte att stärka nycirkusens utveckling i Östergötland, öppna för internationella influenser och ge regionens invånare ökade möjligheter till berikande upplevelser, delaktighet och utövande inom konstformen. Bakom projektet står Region Östergötland, Finspångs kommun och Östgötateatern, med stöd av Kulturrådet. Samarbetspartners för 2018 års festival är Siemens och NCC.

Biljetter kan bokas via www.tickster.com eller Kulturhuset Finspång.

Källa: ÖSTGÖTATEATERN

Share