Läs Länstidningen som taltidning

Många tidningar finns som taltidning för personer med
läsnedsättning. Man läser taltidningen i dator, mobiltelefon,
surfplatta eller i en taltidningsspelare.
Länstidningen Östergötland finns som taltidning.
Vill du bli taltidningsprenumerant ska du vända dig till oss på telefon 0141-560 03 så berättar vi mer.

Prenumerationspriset är detsamma som för papperstidningen.
Halvår 260 kr. Helår 475 Kr (Pensionär 442 Kr).
Har hushållet redan Länstidningen och behöver komplettera med taltidningen så kostar det inget extra. Ring 0141-560 03 så ordnar vi det.

Vad är en taltidning?

Med en taltidning kan du enkelt läsa din dagstidning genom att lyssna — precis som du läser en talbok. Taltidningar erbjuds dig som har någon form av läsnedsättning. Drygt hundra svenska dagstidningar ges ut som taltidning. Du får papperstidningens innehåll uppläst av en syntetisk röst och kan bläddra mellan olika artiklar och avsnitt i tidningen. Taltidningen kommer ut samtidigt som papperstidningen.
Provlyssna här.

Hur läser jag taltidningen?

Du kan läsa taltidningen i appen Legimus i din smarta mobiltelefon eller på en surfplatta. Tidningen kan skickas via epost till din dator och du kan få den direkt till en taltidningsspelare. Du som behöver låna en spelare kan göra det utan kostnad och då ingår även ett internetabonnemang. Om du lånar en spelare ingår ett kostnadsfritt hembesök, där en instruktör visar hur du använder spelaren för att läsa tidningen.

Vem kan prenumerera?

Alla som har en läsnedsättning kan prenumerera på taltidningar. Det kan till exempel vara dyslexi, afasi, synnedsättning eller en funktionsnedsättning som gör det svårt att hålla eller bläddra i en tidning. Hur gör jag för att prenumerera? Kontakta prenumerations-avdelningen. Du behöver inte betala för något annat än din tidningsprenumeration.

Ring 0141-560 03 om du vill veta mer om prenumeration
på taltidningen.
Du kan även läsa mer om taltidningar på MTM:s webbplats, Myndigheten för tillgängliga medier, som bistår med tekniska hjälpmedel
www.mtm.se

Share