2019-04-18

Share

Glad påsk!

Vi önska alla läsare en Glad Påsk och en skön vårhelg.

Share

Anrikt café har ny arrendator

Karin Asmus har många planer för Café Columbia

Karin Asmus heter den nya arrendatorn till Café Columbia, caféet som startades av Dorothea Florén 1921.

KISA (LT)

– Café Columbia är så genuint och fint, så när tillfället dyker upp får man ta det. Det kändes rätt.
Det säger Karin Asmus som är ny arrendator av Café Columbia i Kisa. Efter en renovering kommer det anrika kaféet att nyöppna den 11 maj.

Share

Charmig gård med strandtomt

Trivsam mix av gammalt och modernt vid sjön

Detta är gården för dig som söker läge och charm utöver det vanliga! Säljaren berättar: ”Solen lyser alltid över Mullsätergården. Det är en njutning och välkomnande när man åker vägen ner till gården.” ”Vad fint ni bor är en stående fras!”, fortsätter säljaren.

Share

Brexit och Rwanda

Michel Barnier, EU:s chefsförhandlare när det gäller Brexit, besökte nyligen riksdagen. Jag mötte honom tillsammans med en grupp riksdagsledamöter.

Att vara talman innebär att ha en hel del internationella kontakter. I förra veckan skrev jag om mitt deltagande i EU-talmanskonferensen i Wien. Den här veckan tänkte jag nämna Brexit och Rwanda.

Share

Mannekänger i Malexander

Vårmodet kommer till kunden – många njöt av shopping och ”gofika”

Mannekängerna Jenny, Britt-Louise, Mona och Elisabeth visade vårkläder från Seniorshopen.

MALEXANDER (LT)

Lördagen den 6 april bjöd föreningen KiM – Kvinnor i Malexander in till visning av vårkläder, ”gofika” och lotterier. Katrin Merzbach från Senior Shop Östergötland fanns på plats med sin rullande butik fylld med fräscha vårkläder för alla smaker och i alla storlekar.

Share

Spännande uppdaterat slott

Charlottenborgs slott och museum visar unika föremål

Charlottenborgs slott och museum är efter renovering återinvigt. Här kopiorna av de otroligt detaljrika tapeterna, sydda av Aurora och Amalia Königsmarck.

MOTALA (LT)

Under två års tid har Charlottenborgs slott renoverats och dess inre har snyggats till och fått ett annat utseende. Den 23 mars invigdes den fina utställningen av landshövding Carl Fredrik Graf.

Share

Framgångar med baksidor

Hur vi stärker konkurrenskraft och hållbarhet samtidigt

Professor Mats Eklund är en engagerad och engagerande talare.

VADSTENA (LT)

Mats Eklund är professor i industriell miljöteknik vid Linköpings universitet. Han besöker Vadstena för att föreläsa i ett sammanträdesrum i Rödtornet om hur man kan arbeta för att skapa värde i befintliga restflöden av material och energi och vilka vinster det kan ge.

Share

Årsmöte med Tjällmo hembygdsförening

Sofi Nilsson, Bohyttan, Tjällmo var förskollärare, pedagogisk pionjär och filantrop.

TJÄLLMO (LT)

En söndag i början av april hade Tjällmo hembygdsförening sitt årsmöte. Ordf. Margareta Karlsson klubbade snabbt igenom dagordningen.

Share

Med regn på önskelistan

Full fart på vårbruket i Östergötland

Vårsådden är igång. Det är viktigt att bönderna i år får en bra gröda och bra skörd för att komma i kapp fjolåret. Växtodlare får ju bara inkomst en gång per år.

ÖSTERGÖTLAND (LT)

Bönderna i länet sår vårgrödor för fullt. En tidig, men liten vårsådd är verkligheten i år. Nu hoppas bönderna på gynnsamt väder och en god skörd.

Share