Viltolyckornas tid

Eftersöksjägare Ulf Karlsson med sin fyrbente och oumbärlige medhjälpare när det gäller att spåra ett skadat djur och avliva det. Tänk på att du ska sänka hastigheten vid en olycksplats och visa hänsyn mot eftersökjägaren som kan vara på plats för att inleda sitt arbete.

Eftersöksjägare Ulf Karlsson med sin fyrbente och oumbärlige medhjälpare när det gäller att spåra ett skadat djur och avliva det.

ÅTVIDABERG (LT)

I Sverige inträffar cirka 130 viltolyckor varje dag. Det blir närmare 47 000 viltolyckor på ett år och både människor och djur blir skadade eller dödade. Myndigheter och organisationer försöker hjälpa till att på olika sätt förebygga viltolyckor. Vägarna blir säkrare och fordonen bättre och för att man som bilförare ska kunna få en bredare överblick över området kring vägen utförs så kallad siktröjning på båda sidor om vägbanan. Det är viktigt att inte köra för fort utan att man hinner reagera när ett djur är på väg att korsa vägbanan. Text och bild: KLAS-GÖRAN WENNERSTRÖM Fortsättning publicerad i papperstidningen 151009

Vill du läsa mer? Bli prenumerant.

Skapa konto
Logga in

Share