Dagen när framtiden började

Glada studenter sprang ut från Facetten

Äntligen utspring! Årets studenter har lämnat utbildningscentret Facetten.

ÅTVIDABERG (LT)

Släkt och vänner hade samlats vid Gamla torget för att se årets avgångselever vid Bildningscentrum Facetten ta studenten. Och glädjen bland eleverna gick inte att ta miste på.

Den kunde bara mäta sig med stoltheten hos föräldrarna. Och kanske det fina vädret. För även om det låg några mörka moln och hotade ett tag så höll de sig borta medan firandet pågick. Solen sken och luften var varm, en riktigt härlig försommardag med andra ord.

Klockan 13 tågade studentparaden in mot Gamla Torget där släkt och vänner samlats för att hylla sina ungdomar som nu gick ut gymnasiet. Efter fanbärarna kom blåsorkestern och därefter eleverna som smet in i Facetten en stund innan det var dags för det traditionella utspringet.

Den röda mattan var utrullad, stolta föräldrar stod på plats och snart dök årets avgångsklasser upp på Facettens balkong. Där sköt de konfetti, blåste i tutor och dansade vilda av glädje inför folksamlingen nedanför.

När alla klasser presenterats fick de springa ut till sina närstående och ta emot hyllningar och presenter innan det var dags att hoppa på studentflaken och ta en högljudd tur genom samhället. Efter det väntade mottagningar och fler presenter och firande hemmavid.

Text och bild: TOBIAS PETTERSSON

Share