Mycket att upptäcka i våra grannländer

TA EN WEEKENDRESA TILL NORDENS HUVUDSTÄDER

Ett foto på de fina husen i Nyhavn hör till om man besöker Köpenhamn.

NORDEN (LT)

Weekendresor till storstäder blir allt populärare. När pandemin har släppt sitt grepp kan man boka in några helger och passa på att bocka av de nordiska huvudstäderna.

Idag åker var och varannan svensk till Thailand på vintern, man öluffar i Grekland och tar en långweekend i New York. Samtidigt missar man lätt det som finns runt knuten. Varför inte satsa på ett antal weekendsemestrar och upptäcka huvudstäderna i våra nordiska grannländer? Och ta en tur även till Stockholm när du ändå håller på. Weekendresor har blivit allt populärare på senare år, till stor del beroende på allmänt förbättrade kommunikationer och inte minst lågprisflygens frammarsch.

Det finns många fördelar med week end resor, exempelvis kräver de inte så mycket framförhållning och planering, man behöver inte ta ledigt från jobbet, man kan resa lätt packad, det behöver inte kosta så mycket och åker man till en storstad är det oftast helt lagom med en kortsemester på några dagar. Och skulle man tycka att en weekend är för kort tid går det ju alltid att åka en gång till…

Text och bild: TOBIAS PETTERSSON

Share