Ny duo i topp på Centerns lista

”Muharrem och Kristin är kompetenta och kunniga riksdagskandidater”

Muharrem Demirok (C) har politiska erfarenheter från både lokal, regional och nationell nivå. Han är Centerpartiet i Östergötlands toppnamn inför nomineringsstämman i slutet av november.

ÖSTERGÖTLAND

I ett halvår har Östgöta- centerpartister nominerat och röstat, intervjuat och diskuterat, och nu återstår bara nomineringsstämmans beslut. Den 27:e november tar över 100 ombud… ställning till nomineringskommitténs förslag som toppas av Muharrem Demirok och Kristin Yderfors.

Som första namn står Muharrem som idag är kommunalråd i Linköping med ansvar för samhällsplanering, klimat samt landsbygd. Han är även ledamot av partistyrelsen samt partiets verkställande utskott.

Muharrem är 45 år, sambo med Sara och far till tre barn. Han har politiska erfarenheter, från lokal, regional samt nationell nivå. Dessutom har han en lång rad av erfarenheter både från föreningslivet samt näringslivet.
– Jag känner mig oerhört hedrad och stolt över denna nominering. Östergötland är ett fantastiskt län med 13 unika kommuner. Min ambition, om jag får förtroendet att företräda länet, är att lyfta fram vår gemensamma styrka, det som gör Östergötland starkt. Jag har alltid försökt förena värme och verklighetsförankring i mitt politiska arbete. Nu vill jag göra likadant, för hela Östergötland och hela Sverige, säger Muharrem Demirok.

Som andranamn står Kristin Yderfors från Finspång. Hon har funnits i de gröna näringarna hela sitt liv med många år inom mjölkprodukter med egen gård. Hon har många år inom LRF, där ibland i LRF Ungdomen riks. Sedan några år också ordförande i Sveriges Maskinringar.

Kristin har akademisk bakgrund som lantmästare.
– Jag är otroligt förvånad, glad och tacksam att nomineringskommittén valt att lägga fram ett förslag till nomineringsstämman med mig på en hedrande andraplats. De frågor som driver mig är företagande på landsbygden och förutsättningar att bo och verka utanför de stora städerna.
– Vi är nöjda med processen och det är ett väl förankrat förslag som vi lämnar till nomineringsstämman i november, säger listkommitténs ordförande Lars-Olof Johansson.
– Det är en toppduo med kompetenta och kunniga kandidater som har med sig erfarenheter och nätverk från olika delar i samhället och behärskar därmed både traditionella centerfrågor som nya utmaningar.

Listan i sin helhet kommer att publiceras på Centerpartiet Östergötlands hemsida:
https://www.centerpartiet. se/lokal/ostergotland/startsida/ listor-valet-2022

Share