Västgöte på musikens väg

K-G Främberg, Kalle kallad, vid ett av sina arbetsredskap, pianot. Han har en yrkeskarriär som omfattar 43 år som kantor, skolkantor och lärare i Östra Ryd.

K-G Främberg, Kalle kallad, vid ett av sina arbetsredskap, pianot.

ÖSTRA RYD (LT)

Det står Karl-Gunnar Främberg i födelseattesten men han känns mest igen som Kalle Främberg. Västgöte till börden, född i Järpås utanför Lidköping där hans pappa var kyrkväktare. Kalles liv har bestått av mycket musik, och gör det fortfarande efter pensioneringen. Han har varit anställd som kantor och även i kombinationen skolkantor/lärare. – Jag följde med pappa till kyrkan, där jag gick till orgeln och lekte. Sedan spelade jag för en småskollärarinna när jag var åtta år. Därefter fortsatte jag att spela och ta lektioner, berättar Kalle Främberg som alltid har vurmat för jordbruket. Text och bild: OWE BERGGREN Fortsättning publicerad i papperstidningen 151204

Vill du läsa mer? Bli prenumerant.

Skapa konto
Logga in

Share