Arenaturné för Mitsogiannis

Valdemarsvikssonen lever sin musikaldröm

Bruno Mitsogiannis, uppvuxen i Valdemarsvik, åker på arenaturné med massor av hits. Bild: PETER KNUTSON

VALDEMARSVIK (LT)

Bruno Mitsogiannis från Valdemarsvik är en av fyra musikalartister som medverkar i “Oh, what a night” med premiär den 31 januari 2020. När biljetterna släpptes den 13 september blev det ett sådant sug att arrangörerna satte in en extraföreställning i Linköping.

Många Valdemarsviksbor har sannolikt hört Bruno Mitsogiannis sjunga och spela. Han gjorde otaliga framträdanden i viken som trubadur och tillsammans med andra musikanter.
– Jag var 12 år när jag och några vänner stod i Valdemarsviks centrum och uppträdde första gången, berättar Bruno.
Han föddes i Eskilstuna och blev Valdemarsviksbo som treåring.
– Jag älskade att växa upp i Valdemarsvik! Alla kände alla, föräldrarna behövde inte vara oroliga för oss barn eftersom alla hade koll på oss.

Han flyttade till Norrköping med sin mamma när han var 16.
– Fast jag gick klart i gymnasiet i Valdemarsvik.
Han har en massa barndomsvänner kvar på orten och sin tidigare bonuspappa Örjan, så ett och annat besök blir det i uppväxtkvarteren.

Musiken har alltid funnits med. Han sjunger och spelar flera instrument.
– Jag är självlärd när det gäller instrument men ingen mästare på nåt, säger Bruno som har medverkat som huvudroll i många svenska uppsättningar av musikaler; Jersey Boys, We Will Rock You, Rock of Ages, Next to Normal, Rock of 80´s, West Side Story och American idiot.
– Absolut roligast var huvudrollen i We Will Rock You på Cirkus men Jersey Boys på Chinateatern ligger tätt därefter. Det var en bra historia, fantastisk musik och vi var ett bra gäng. När de komponenterna klaffar blir det bra.

I Jersey Boys jobbade han ihop med gänget som blir hans kompanjoner i Oh What a Night; Peter Johansson från S:t Anna som är en välkänd Queen- tolkare. Bland annat gjorde han 800 föreställningar av musikalen We Will Rock You i London i rollen som Galileo.

Robert Rydberg från Norrköping är musikalveteran med såväl klassiska som moderna uppsättningar på meritlistan.

Siste man ut i kvartetten är David Lindgren från Skellefteå, han är artist som både stått på scenen och varit programledare i Melodifestivalen. Summa summarium: Tre östgötar och en norrlänning ska ge sig ut på arenaturné runt om i Sverige.
– Vi kände att vi ville jobba mera tillsammans och kom då på att vi skulle kunna sjunga låtar från musikaler vi varit med i och göra en konsert av det, börjar Bruno berätta och fortsätter:
– Vi droppade idén för Live Nation som nappade direkt!

Live Nation Sweden, tidigare EMA Telstar, är ett dotterbolag till amerikanska Live Nation inc som jobbar med konsert- turné- och evenemangsproduktion. Tillsammans med 2Entertain och Vicky Nöjesproduktion gör Live Nation den här satsningen.

Repetitionerna av Oh What a Night, kommer igång efter premiären av konsertturnén Peter, Bruno och Matilda med premiär i Kalmar den 4 oktober. Den föreställningen ges på 30 olika platser i Sverige, bland annat i Linköping och Norrköping.
– Jag jobbar extremt mycket med Peter, folk tror att vi är ett gift par, säger Bruno och skrattar. Vi har en massa idéer som både är galna och en del bra.

I Oh What a Night utlovas massor av superbra låtar till en orkester ledd av Marika Willstedt, känd som pianist i tvprogrammet Så ska det låta. Det blir komik, sång och dans. Det häftiga med den här konserten är att det blir inte så mycket klassiska musikallåtar, det blir mer låtar ur jukeboxmusikaler som t ex Queen, Jersey Boys, Bee Gees, Grease, 80-tals rock osv. Det kommer bli en show med fart i.
– Det ska bli så roligt!

Har du någon drömroll?
– Inte nu, den jag hade var Galileo i We Will Rock you, men den har jag ju redan gjort. Å, jag har gjort så mycket kul.
Bruno försörjer sig som artist. Han är bosatt i Stockholm.
– Det är enklast så, men visst längtar jag hem till Östergötland ibland.

Han har sällskap därhemma av sambon Sara.

Bruno säger sig vara en tvättäkta sportkille med ett förflutet som fotbollsspelare i Valdemarsviks IF.
– Hur många matcher har man inte spelat på Grännäs plan? Och deltagit i Niels Liedholm cup? Jag vill spela fotboll, men hinner inte vara med i något lag. I stället tittar jag på hockey, jag är ett galet Brynäsfan.

Premiären av Oh What a Night äger rum i Löfbergs Arena i Karlstad den sista januari nästa år. Den 21 och 22 februari är det Saab Arena i Linköping som är spelplats.

Läs mera om turnén på Live- Nations hemsida.

Text: MARIA LIDBERG

Share