Fullsatt konsert i Klockrike

Ad Libitum och Saturnus-körerna bjöd på julsång och psalmer i kyrkan

På bästa fotbollsmanér står Göran Friman och Camilla Sjöberg Friman framför de båda körerna.

KLOCKRIKE (LT)

November är oftast en kall, grå, regnig och mörk månad. Då kan det vara trevligt att ha några ljuspunkter att se fram emot. En väldigt vacker och stämningsfull ljuspunkt var när körerna… Ad Libitum och Saturnus från Linköping kom till Klockrike kyrka. Det var nästan på dagen en månad kvar till jul.

Helena Jansson hälsade välkommen till en fullsatt kyrka och informerade om kvällen. Så tågade körerna in i kyrkan under tiden de sjöng ”Bereden väg för Herran”.

Därefter sjöng man ”Jul, jul, strålande jul”. Så vackert! Så följde en rad vackra sånger med en blandning av nya och gamla, kända och mindre kända samt på svenska och engelska. Dirigent och körledare var Camilla Sjöberg Friman och vid flygeln satt Göran Friman.

Kören Ad Libitum, som funnits i många år, hade denna kväll fått tillskott av kören Saturnus från Folkungaskolan. De blev tillsammans en över 40 personers stor kör. Vilken sångarglädje!

Med så många duktiga unga körsångare så är framtida körer räddade. Ett stort plus också för den tydliga textningen.

Klockrike kyrka har en väldigt fin akustik och när alla i kyrkan, både körer och åhörare, stämde upp unisont i ”Nu tändas tusen juleljus” var det helt magiskt.

Göran Friman spelade sedan ett stycke på flygeln som Benny Andersson skrivit, ”Stockholm by midnight”. Så stämningsfullt! Körerna avslutade med George Friedrich Händels: Halleluljakören.

Det är inte bara i de stora städerna man får höra bra musik och vacker sång. Det finns små guldkorn även i en kyrka på landsbygden! Tack till alla ni som ser till att bjuda in dessa duktiga artister.

Text och bild: EVA CARLSSON

Share