Göta kanal slår bokningsrekord

En ökning med 1 100 procent

Sju av tio svenskar kommer att semestra hemma i år. Allt fler väljer skräddarsydda paketresor och planerar sin semester tidigare än vanligt.

MOTALA

Det har gått ett år sedan coronapandemins utbrott och allt fler svenskar planerar att semestra i Sverige även denna sommar. Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Göta kanal… kommer 7 av 10 semestra i Sverige i år.

– Många svenskar planerar en semester på hemmaplan i sommar och intresset för en aktiv semester i naturen ökar. Det har bidragit till att vi slår rekord i antalet bokningar för båtslussning inför säsongen 2021. Även hotell, cykeluthyrare och de som säljer paketresor av olika slag ser ett ökat intresse än tidigare år, säger Roger Altsäter, vd på Göta kanal.

Lotta Karlsson, vd på Svecia Travels, som driver bland annat Göta Hotell ser en signifikant ökning när det gäller bokning av paketresor.
– Svenskarnas resemönster har förändrats i år jämfört med tidigare år. Vi ser att de vill ha samma upplägg på sin hemester som en utlandssemester – med flertalet inbokade aktiviteter, sevärdheter och resmål. Allt fler väljer därför skräddarsydda paketlösningar och planerar sin semester betydligt tidigare än vi är vana vid, säger Lotta Karlsson, vd på Svecia Travels.

Share