Invigning av ny samlingsplats

Röjt runt grillplatsen och nya möbler i skogen bakom Boets skola

Till invigningen behövs musik och den står Börje och Hasse för. Stellan har fixat korven och nu är den klar.

BOET (LT)

Föreningen Boets skolas vaktmästargrupp har under sommaren arbetat med att iordningsställa en grillplats i skogen bakom skolan. Det har varit svårt att ta sig dit därför att en mängd… sly växt upp och att stigen dit var nästan omöjlig att gå på.

– Det är en fin grillplats och nu tar vi tag i den, betonade Hasse Rydberg, ordförande i föreningen.

Sagt och gjort. Traktorer schaktade; det röjdes och rensades runt grillplatsen och på vägen. Bänkar och bord tillverkades; den stora grillen kontrollerades och visade sig vara i gott skick.

Något som höjer kvalitén på platsen är det omsorgsfullt tillverkade vindskyddet som byggdes omkring 1995. Vindskyddet är mycket välbyggt och lämpar sig bra att övernatta i för friluftsmänniskor.

Börje Rydberg, som är en föreningsmänniska och något av bygdens nestor, berättade om mannen som byggt det.

– Min syster Siri blev bekant med en timmerman under en bussresa. Han var från Norge och hade tagit sig till Sverige under kriget. Hon berättade om Boet. Då blev han intresserad av platsen. Han tog sig till Boet så småningom och bosatte sig i Nisshult. Det visade sig att han var en skicklig timmerman och han byggde bland annat vindskyddet bakom skolan. Dessutom var han skicklig med att snida och slöjda. Han gjorde bland annat skålar som var sammanfogade av en mängd bitar i olika träslag, berättar Börje.

Fredagen 16 september bjöd föreningen in alla de som arbetat med grillplatsen. Marschaller visade vägen genom skogen och väl framme samlades sällskapet utanför det blågula bandet.

Hasse hälsade välkommen och betonade vilken hjälp alla bidragit med i grillplatsprojektet. Han tackade även Conny som skänkt virket till bänkar och bord.

– Nu Björn får du klippa bandet Du har jobbat ihärdigt för den här platsen, sa Hasse och räckte saxen till Björn Karlsson.

Mörkret sänkte sig och grillen glödde, Hasse spelade såg, Börje dragspel och besökarna gnolade med i välkända melodier. Korven gick åt och även kaffet med bulle och kaka.

Text och bild: INGA BIRGITTA WIDÉN

Share