Louice Ottosson sprider julstämning

Gillar gräddnougat och The Holiday

I december kommer Louice Ottosson från Valdemarsvik sprida julstämning i Norrköping. Men hur vill hon egentligen ha sin egen jul? Bild: TOBIAS PETTERSSON

VALDEMARSVIK LT)

Den som vill se Valdemarsviks sångfågel Louice Ottosson sprida julstämning från scenen kan besöka julborden på Grand Hotel i Norrköping veckorna innan jul. Där står hon för… livemusiken tillsammans med Lotta och Linnéa Källström.

Julborden med livemusik på Elite Grand Hotel börjar den 26 november och serveras sedan varje torsdag, fredag och lördag fram till och med den 18 december. Gästerna får njuta av ett traditionellt julbord i en julsmyckad miljö. Lotta, Linnéa och Louice kommer inleda med stämningsfulla julsånger för att i slutet av middagen bränna av en hitkavalkad.

– Jag och Lotta har kört ganska mycket ihop de två senaste åren, på Cinderella bland annat, och vi trivs himla bra med varandra. Så nu ska vi bara addera Linnéa så höjs det ytterligare en nivå, säger Louice.

Har du något paradnummer?
– Vi har inte satt repertoaren än, men under åren har jag tyckt att “What’s up?” med 4 Non Blondes varit något av mitt paradnummer, så den kommer nog dyka upp.

Varför ska man komma till Grand Hotel och äta julbord och lyssna på er, tycker du?
– Det är så många som kör musikbakgrunder och det behöver inte vara nåt fel med det, men jag personligen tycker att det är roligt med livemusik. Och vi försöker att ha en så bred repertoar som möjligt, så att det finns något som alla diggar.
– Det ska vara opretentiöst och familjärt med mycket sväng.

Julen kommer Louice fira hemma hos föräldrarna i Valdemarsvik med närmsta familjen. Egentligen ser hon sig inte som någon större julfantast, men resonerar som de flesta av oss: det är klart att man gillar julen. Vem gör inte det?

Vad är godast på julbordet?
– Mamma brukar göra en egen Janssons frestelse där hon har makrill istället för ansjovis så att det blir en god Jansson istället för en äcklig, ha ha, så den tycker jag om.

Vem vill du se som julvärd?
– Den första som dök upp var Petra Mede, har hon varit julvärd? Det har hon kanske. Eller Benjamin Ingrosso hade varit kul.

Vad önskar du dig i julklapp?
– Inte så mycket grejer. Jag och min kille ska flytta till ett litet, litet hus i Getå så vi får inte plats ens med de grejer vi har.

Vilket inslag är bäst i Kalle Anka och hans vänner önskar god jul?
– Jag tycker att leksaksfabriken är roligast, så det är synd att den kommer typ först.

När åker julpyntet upp?
– I min familj har vi alltid varit sena med det. Mamma sätter alltid fram tomtar och sånt dagen innan julafton, så det kör jag också på.

Har du tjuvhuggit en julgran någon gång?
– Nej, det har jag inte.

Vilken är den bästa julfilmen?
– The Holiday.

Vilken chokladbit är godast i Aladdinasken?
– Gräddnougat.

När ska julklapparna öppnas?
– Strax efter Kalle Anka.

Julotta eller midnattsmässa?
– Midnattsmässa, jag är inte så morgonpigg.

Vem vill du vara i luciatåget?
– Jag kan gärna vara Lucia, artist som man är.

Vilken är den bästa jullåten?
– Vad heter den där; “chestnuts roasting on an open fire…”? Heter den bara The christmas song?

Hur ska den perfekta julafton vara?
– Utan stress, fridfull och gärna snö. Och nu har det kommit lite barn i familjen också, inte jag men syrran har två små, så då blir det ju extra roligt.

Vad är ditt nyårslöfte för 2022?
– Förra nyårsaftonen hade jag som löfte att inte ha något nyårslöfte, så det säger jag i år också.

Text: TOBIAS PETTERSSON

Share