Matbutik hyllad för sin brödavdelning

Ica Signalen nominerad till fint pris på Dagligvarugalan

Ica Signalen är en av tre finalister i kategorin Årets Brödavdelning på branschens stora rikstäckande evenemang Daglig varugalan.

LINKÖPING (LT)

När Dagligvarugalan arrangeras i november kommer 60 finalister göra upp om priset i 20 olika kategorier. Östergötland har lyckats få med en nominerad: Ica Kvantum Signalen i… Ekholmen, Linköping som är nominerad till Årets Brödavdelning.

Vandrar man runt inne på Ica Signalen i Ekholmen centrum slås man av det stora och fräscha utbudet. Butiken har bland annat en imponerande delikatessdisk med chark, skaldjur och en massa annat gott. Att det är en butik som gärna vill ligga i framkantmärks också i den tilltalande brödavdelningen, som nu alltså nominerats till Årets Brödavdelning på Dagligvarugalan 2021.

Dagligvarugalan firade sitt 10-årsjubileum 2018 och är branschens stora galakväll. Under kvällen uppmärksammas och belönas duktiga medarbetare i dagligvarubranschen runt om i landet. Galan föranleds av flera månaders juryarbete där finalister så småningom utses i 20 kategorier. Jurygrupperna består av namnkunniga personer med anknytning till dagligvaruhandeln.

Dagligvarugalan arrangeras av branschtidningen Fri Köpenskap, en oberoende affärstidning som sedan 1943 har bevakat branschen.
– Fri Köpenskap är dagligvarubranschens oberoende nyhetstidning som bevakar, analyserar och debatterar allt viktigt som händer både i näringslivets och matens värld. Bevakningen täcker hela dagligvarumarknaden, inklusive små och stora butiker inom de fyra stora blocken i Sverige – Axfood, Bergendahls, Ica och Coop, förklarar chefredaktör Mona Johansson.

Tidningen vänder sig till alla som arbetar med dagligvaror. Läsarna är handlare, anställda i butiker och inom handelns organisationer, livsmedelsfabrikanter, säljare och grossister. Fri Köpenskap når även andra beslutsfattare som behöver hålla sig ajour med vad som händer i branschen – riksdagsmän, lärare och elever på handelsutbildningar, journalister och handläggare på myndigheter som Livsmedelsverket, Jordbruksverket och Konsumentverket.

Årets Dagligvarugala arrangeras den 15 november i Blå hallen i Stockholms stadshus. Prisutdelningen leds av artisten Lina Hedlund, och juryn har utsett 60 finalisterna i 20 olika kategorier. Avsikten med Dagligvarugalan är att höja en i samhället viktig bransch genom att lyfta många av de vardagshjältar som arbetar för att föra dagligvaruhandeln framåt.

Finalisterna finns utspridda över hela landet och några av dem är nominerade i mer än en kategori. Nytt för i år är kategorin Årets vegobutik. Andra kategorier är exempelvis Årets Mejeriavdelning, Årets Hållbarhetsinitiativ, Årets Förbutik, Årets Ekoinsats och Årets Arbetsgivare. I kategorin Årets Brödavdelning är Östergötland representerat genom Ica Kvantum Signalen i Linköping. De slåss mot Hemköp Dala-Järna och Stora Coop Lund om att ta hem priset.
– Ett fantastiskt bevis på att det vi gjort under året och utvecklat är något riktigt bra. Håll era tummar och tår att vi nu drar hem hela vinsten, kommenterar Ica Kvantum Signalen.

Text och bild: TOBIAS PETTERSSON

Share