Ny restauratör på Östgötateatern

Café Gycklaren förvandlas till Teaterbaren

Östgöta kök flyttar in i Östgötateatern. ”Vi är så glada för det här samarbetet med östgötateatern som drar igång efter sommaren”. Bild: ÖSTGÖTA KÖK

NORRKÖPING (LT)

Till hösten kommer Östgöta Kök lyfta Östgötateaterns serveringar i både Norrköping och Linköping. De tar över driften av det som på Stora Teatern i Norrköping tidigare hetat… Café Gycklaren och kommer även att se över och uppdatera caféutbudet på Stora teatern i Linköping.

Östgöta Kök är en välrenommerad aktör i den östgötska krogvärlden. I Norrköping driver man sedan tidigare restaurang- och cateringverksamhet med egen delikatessbutik och Härlig pasta, Burgers & Bangers, Vinyl, Arv, Gin samt Arkösunds Hotell.

I Linköping huserar Östgöta Kök på Garnisonsområdet och på Campus Valla såväl som med catering och en omfattande bageri- och konditoriverksamhet. Till december 2021 utökas verksamheten i Linköping med ÖK Smak och TAK i LINK Business Center. Och utöver detta ger man sig nu även in i teatervärlden.

I höst återöppnas inte bara teaterhusen i Norrköping och Linköping, utan även en nyrenoverad bar- och cafémiljö med nytt koncept och ny restauratör. Det är Östgöta Kök som tar över driften av det som på Stora teatern i Norrköping tidigare hetat Café Gycklaren. Det nya namnet från hösten 2021 är Teaterbaren.

Östgöta Kök, som har en stark matkärlek och arbetar med regionala råvaror, kommer även att se över och uppdatera caféutbudet på Stora teatern i Linköping.

Teaterhuset i Linköping har två vackra caféer; ett med ståplatser på andra våningen och ett mindre café med sittplatser på tredje våningen. I uppdraget som ny restauratör ingår att se till att båda städernas serveringar, såväl som X-scenen, har ett fräscht och varierat utbud.

– Detta är för oss ett fantastiskt komplement till vår verksamhet och vi ser fram emot att få vara med och tillföra en utökad service och extra dimension. Vår vision är att ta ett helhetsgrepp om teaterbesöket och skapa ett unikt mervärde för teaterbesökaren i både Linköping och Norrköping med mat och dryck, säger Malin Peterzén, Guest Relation Manager på Östgöta Kök.

Under pausen på de fysiska scenerna i spåren av coronapandemin har de publika utrymmena en trappa upp i Norrköpings teaterhus genomgått stora förändringar, i samråd mellan Östgötateatern och fastighetsägaren Norrevo. Promenoaren har breddats, den stora serveringsdisken inuti blivande Teaterbaren har flyttats och två mindre barer har tillkommit på andra platser i teaterhuset. Syftet är att skapa bättre flöden och minska köer i pausen.

Dessutom har köket uppgraderats och de tekniska förutsättningarna för att kunna ge föreställningar i Teaterbaren förbättrats. Innertaket, som vattenskadades i samband med släckningsarbetet efter branden 2019, har åtgärdats under den ytskiktsmässiga totalrenoveringen.

Och den positiva känslan kring samarbetet är ömsesidig.
– Vi är glada för att börja arbeta tillsammans med Östgöta Kök. Deras värdegrund, genuina kärlek till råvaran, omtanken och hantverket, passar väl in hos oss. Vi längtar och ser så mycket fram emot hösten och återstarten. Att vi tillsammans med Östgöta Kök får möta vår publik igen – på ett tryggt sätt och enligt rådande rekommendationer – och ge dem en fantastisk helhetsupplevelse säger Cilla Holmqvist, marknads- och kommunikationschef på Scenkonst Öst.

Text och bild: TOBIAS PETTERSSON

Share