S.t.i.l har flyttat till Röda stugans gata

Ny, större lokal för den personliga inredningsbutiken

”Här kan jag exponera varorna bättre, det är enklare för kunderna att ta sig hit och det är smidigare att parkera”, säger Kristin Brolinson.

NORRKÖPING (LT)

Att ha en inredningsbutik på 30 kvadratmeter hemma i garaget i Smedby blev till slut för trångt. Nu har S.t.i.l flyttat till en ny, större lokal i Oxelbergen som är bättre anpassad för verksamheten.

Det var våren 2017 som Kristin Brolinson öppnade butiken S.t.i.l i sitt hus mitt inne i Smedbys villaområde. Där hittade man tyger och handplockade inredningsprylar, och butiken blev snabbt en favorit bland många kunder.
– Jag hade så mycket att göra och behövde anställa och det kunde jag inte göra där borta, för vi fick inte plats. Och att jobba hemma är smidigt men jag kände mig färdig med det också, säger Kristin om varför hon flyttade till den nya lokalen i Oxelbergen.
– Det känns jättebra, helt rätt. Och alla som kommer hit säger att de ser produkterna bättre, parkeringen är enkel, det är smidigt att ta sig hit, och lokalen är större och luftigare.

Hon hade letat lokal länge och hade egentligen en annan på gång men sen dök lokalen på Röda stugans gata upp med Sockerbagarna vägg i vägg. Först tyckte hon att lokalen var både för stor och ofräsch men nu är den iordninggjord från tak till golv och resultatet blev en mysig butik som inte bara lockar de gamla kunderna utan även en hel del nya.
– Ryktet sprids från mun till mun. Många Lindöbor som är ute och går eller cyklar har hittat hit. Det finns inga butiker i Lindö och vi är den som ligger närmast, så det är smidigt att komma hit om man behöver exempelvis en gå bort-present.

S.t.i.l står för syateljé, tyger, inredning och lärande och ger en bra bild av vad Kristin vill med butiken. Lärandet kommer från att Kristin varit textillärare under tio år och vad gäller de andra punkterna är det bara att se sig om i den lilla butiken. Där fylls väggar och hyllor av olika textilier, presentartiklar och inredningsdetaljer.

Det är inte första gången som Kristin driver butik. Hon är uppvuxen i Holmbo utanför Valdemarsvik där hennes mamma under många år hade en välkänd affär som hette Tyger & Ting. Många av de kunderna har följt med till S.t.i.l men genom flitig marknadsföring på sociala medier har hon även nått nya kunder och med den nya lokalen hoppas hon locka ännu fler kunder till butiken.

Att gå från 30 kvadratmeter till 170 kvadratmeter innebär att hon kan ha ett större sortiment och ta emot fler kunder, bara pandemin släpper. Kristin lyfter fram den personliga servicen och det breda sortimentet som två styrkor. Hon satsar på unika saker och bra kvalitet i olika prisklasser så att alla ska kunna hitta något. Sedan hon öppnade i Oxelbergen den 25 februari har responsen varit väldigt positiv och hon tror och hoppas att det ska hålla i sig.
– Jag kommer att ha butik i Arkösund i sommar som jag brukar, under veckorna 26 till 31. Och sen hoppas jag att hösten blir som jag önskar så att jag kan dra igång med inspirationskvällar och jippon igen, så att det händer lite mer här i butiken.

Text och bild: TOBIAS PETTERSSON

Share