Samlingsauktion på festplatsen

Äntligen blev det riktig auktion igen

Besökare och auktionsgods.

MOTALA (LT)

Äntligen, var det många som sa när medlemmar från DGIF, Degerön Godegårds Idrottsförening, höll en samlingsauktion på Godegårds festplats i slutet av augusti. Äntligen… fick man träffas igen, dock med ett visst avstånd till varandra.

Det fanns fullt med diverse saker både på den gamla dansbanan, men även mellan träden på planen. På dansbanan hade man ställt lite finare saker. Stig-Arne Johansson från auktionsfirma Sajab stod för ropandet. Stig-Arne är sin hembygd trogen och berättade att alla pengar man fick in på auktionsgodset, gick oavkortat till DGIF. Han informerade lite om hur auktionen skulle gå till och hur man kunde betala också.
– Allt ska bort, sa Stig-Arne, för på måndag kommer sopbilen och hämtar det som blivit över. Jag vill också hälsa en ny ropare välkommen och det är Martin Hjelmar.

Martin visade inga som helst tecken på att vara nybörjare. Han ropade i ett raskt tempo, klart och tydligt. Då det var över 500 utrop, gällde det att hålla ”ångan uppe”. Sakerna bytte ägare och det var många som letade bland kartonger efter någon dyrgrip. Man har ju sett på Antikrundan hur en del loppissaker varit värda en hel del.

Någon som förmodligen gjorde ett fynd var Hans-David Alkenius. Han ropade in en högtryckstvätt för 150 kronor. De kostar betydligt mera! Flera tusen.

Även om man ropade med högtalarhjälp blev det ändå lite trångt runt auktionisterna. Dock kunde man konstatera att besökarna, åldersmässigt, hade nog alla fått sin andra spruta för ett bra tag sedan.

Tyvärr var det ett envist kallt småduggande denna lördag som eventuellt gjorde att den stora publiktillströmningen uteblev.

Stora presenningar täckte auktionsvarorna och de togs bort efterhand. Vid en snabb räkning av bilarna kunde man konstatera att det var ca 300 besökare, helt godkänt enligt alla rekommendationer. Man räknade då till 150 bilar med 2 personer i varje.

Man får hoppas att slutresultatet blev bra för DGIF, för Godegårdsborna lägger ner mycket arbete med dessa auktioner och en massa andra evenemang– helt ideellt.

Text och bild: EVA CARLSSON

Share