Smedsbyshowen uppskattades av alla

Skolan i Smedsby bjöd på underhållning sista veckan

Lite läppstift kan vara fint till uppträdandet. Från vänster Lennea Hedström, Lisa Larsson och Lotta Edström.

MOTALA (LT)

På Smedsby skola anordnar årskurs 6 varje år en show sista veckan innan skollovet. I den får vem som helst av skolans elever göra ett framträdande. Alla, från 6-årsgruppen till femman, får göra ett sång-, dansnummer eller som denna gång även trolleritrick med en kortlek.

På skolan går lite över 100 elever och alla samlades i gympasalen för att se showen. Salen var fint dekorerad med ballonger och flaggor. Nere vid omklädningsrummen var det full aktivitet. Toby Voong från åk 6 höll ordning på vem som skulle framträda efter ett schema. Det var många nummer att hålla reda på. Så många att man fick ta raster emellan.

Uppe i salen presenterade Samuel och Anna de olika numren och de hade även bra och uppmuntrande ord efter varje uppträdande. Tahsin Naser, fritidspedagog, såg till att ljudanläggningen fungerade som den skulle.

Det var många som sjöng till välkända melodier och här fanns de som sjöng på italienska, engelska, tyska och det fanns några som till och med jojkade. Det lät riktigt bra från alla, men några som var riktigt duktiga var Simon och Noah från årskurs två. Simon sjöng sedan solo också. Man kan bara säga, fortsätt att sjunga!

Några av eleverna framträdde med dans bland andra Yasmin Yosufy och Alia Qader Ali från åk 4. Deras dans handlade om vänskap. Alia tyckte det skulle bli roligt att visa deras dans, men kände ett viss pirr i magen innan uppträdandet. Några till som dansade var bl a Lotta Edström och Lisa Larsson från årskurs fyra. De dansade till låten Goliat med egna rörelser.

Det är väldigt modigt att ställa sig framför alla elever på skolan och göra sitt sång- eller dansnummer. Alla gjorde det mycket bra och fick stora app – låder efter sina uppträdanden.

Text och bild: EVA CARLSSON

Share