Ta jobbspåret till Fyrudden

Samarbete med Arbetsförmedlingen ska lösa personalbrist

Restaurang Fyrudden samarbetar med Arbetsförmedlingen i ett så kallat jobbspår för att rekrytera personal.

FYRUDDEN (LT)

Vi har fortsatt hög arbetslöshet i landet, samtidigt som många arbetsgivare skriker efter arbetskraft. Särskilt inom servicenäringen råder stor personalbrist och det gäller… exempelvis för Fyrudden som nu startat ett så kallat jobbspår tillsammans med Arbetsförmedlingen.

Inför förra sommaren fick Fyruddens restaurang och butik nya ägare i form av Anna Biörsmark och Krister Eriksson som under fem år drivit Gryts Varv Hotell och Konferens. Nu flyttade de sig några kilometer norrut längs östkusten för att från och med våren 2021 driva och utveckla verksamheten i Fyrudden tillsammans med kocken Martin Jardelin.

Fyrudden är en knytpunkt i Gryts skärgård med gästhamn, hållplats för östgötatrafikens skärgårdsbåtar och direktbussar in till Valdemarsvik och där driver Anna och Krister restaurang, livsmedelsbutik, glasscafé och bar.

– Det är en fantastisk möjlighet att få fortsätta vara en del i att främja utvecklingen här i Gryts skärgård. Vi är övertygade om att skärgårdens betydelse bara kommer öka och att fler kommer välja att spendera sin lediga tid i naturnära miljöer, sa Krister Eriksson vid övertagandet av Fyrudden.

Under pandemin har mycket personal inom restaurangoch serviceyrken valt att byta karriär vilket gjort att det råder stor personalbrist inom branschen. För att råda bot på detta har Arbetsförmedlingen gjort flera storsatsningar tillsammans med lokala företag för att få fram personal genom skräddarsydda lösningar, så kallade jobbspår. Ett av dessa lokala företag är Fyrudden som behöver personal av olika slag till sin stuguthyrning, restaurang, pizzeria, kiosk, livsmedelsbutik med mera.
– Vi har tillsammans med Arbetsförmedlingen skapat ett så kallat jobbspår vilket innebär att du inte behöver ha erfarenhet för att söka jobbet, utan har du bara personligheten, viljan och är serviceminded så fixar vi resten genom att utbilda dig på plats under en månads tid innan anställning. Du erhåller ersättning i form av aktivitetsstöd under utbildningstiden, berättar Fyrudden.

Utbildningen börjar i mars och för att medverka på ett jobbspår måste man vara inskriven på Arbetsförmedlingen och arbetslös. Även den som har tidigare erfarenhet och inte är inskriven på Arbetsförmedlingen är såklart välkommen att söka ett arbete hos Fyrudden, men då utanför jobbspåret. Det behövs lokalvårdare, kioskbiträden, butiksbiträden, köksbiträden och servitriser/servitörer samt kock (den som söker som kock måste dock ha utbildning och erfarenhet).

– Vi tror att mångfald, olika erfarenheter och kompetenser gör den bästa dynamiken på en arbetsplats. Vi tror också på hållbarhet och i den perfekta av alla världar vore det fantastiskt om vi kunde ha ett stabilt och långvarigt samarbete i vårt team. Vi älskar service och vi vill leverera service i världsklass till våra gäster genom att alltid ge det lilla extra, så känner du dig träffad, sök nu, hälsar Fyrudden

Text och bild: TOBIAS PETTERSSON

Share