Vad är svenska värderingar?

Jag skrev i förra veckan om svenska värderingar. En variant av den artikeln har också varit publicerad i Aftonbladet. Där fick jag svar från en artist som heter Carlito, som gick till häftigt angrepp på mig. Hans attack visar övertydligt varför det är så viktigt, men ibland svårt, att försvara vårt samhälles värdegrund så som jag efterlyste. När jag talar om en värderingskris till följd av förtrycket i förorterna, fördömer han min text som islamofobisk och hånar begreppet svenska värderingar. Därigenom spelar han förtryckarna i händerna och vägrar se en verklighet som finns väl belagd. Han har två huvudinvändningar: Jag beskriver förorter rasistiskt, när jag lyfter fram till exempel kvinnoförtryck i stället för social utsatthet, och jag kritiserar inte den rasism som en del infödda svenskar står för. Han frågar också om det är ett uttryck för svenska värderingar att bränna ner flyktingboenden. Andreas Norlén (M) Riksdagsledamot och ordförande i konstitutionsutskottet Fortsättning publicerad i papperstidningen 160527

Vill du läsa mer? Bli prenumerant.

Skapa konto
Logga in

Share