Vansinniga äventyr om våren

Östgötateatern bjuder publiken på bred repertoar

Östgötateaterns tolkning av Ibsens Peer Gynt med Joel Ödman i huvudrollen är ett sagolikt och groteskt äventyr. Bild: KLARA G

NORRKÖPING

Vansinniga äventyr genom teaterhistoriens finrum, finskt allvar och helt nyskriven komik med tre talande hundar och en grillkiosk. Höstens slutsålda soppkonsert Den sjunde vågen… återvänder och Anna Blomberg sjunger ut i en exklusiv föreställning på Stora teatern.

Välkommen till Allas teater! Låt Östgötateatern underhålla och provocera, förföra och chocka. I Östgötateaterns repertoar våren 2022 finns allt från nyskrivet till klassiker, från monologer till musikaler. Ung scen/öst är teaterns barn- och ungdomsscen. Östgötateatern är tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester en del av Scenkonst Öst.

Peer Gynt Norrköping 19 feb – 19 mar, Stora teatern, Linköping 29 apr – 4 jun, Stora teatern
En unik nytolkning av Henrik Ibsens ständiga klassiker som innehåller spår av kostymfest, troll, berg och hästar. I Peer Gynt undersöker Ibsen idédramat där filosofi, samhälle och människa smälter samman.

Med fyndigt språk och en stor portion humor porträtterar han människan i jakten på kärlek till sig själv, storhetsmakt och mening.

Östgötateaterns tolkning är ett sagolikt och groteskt äventyr, där scenkonstens alla element bidrar till en njutbar mix av fantasi och verklighet.

Expedition Kyla
Linköping 25 feb – 2 apr, Stora teatern
Norrköping 30 apr – 28 maj, Stora teatern

Häng med på en arktisk resa kantad av knäpp humor och galna karaktärer! För första gången på den svenska teaterscenen. Vi möter Marja-Tertu, som äger världens nordligaste grillkiosk på Grönland – och sällskapar med både talande hundar och övervintrade neanderthalare under en mörk och komisk resa mot ett helt nytt samhälle.

Finska för invandrare
Norrköping 8 – 9 april, Teater Bråddgatan 34.
En komedi fylld med farsartade missförstånd och finskt allvar, med musik av Anna Järvinen. Ömsint och kärleksfullt om två personer som söker efter sin plats och sig själva – om att längta efter en identitet man aldrig haft och måla upp en bild av ett land som inte längre finns. Föreställningen produceras av Kaveri-kollektivet och Kokkolan kaupunginteatteri i samarbete med Riksteatern, Östgötateatern och Finlandsinstitutet.

Gegget Linköping, 13 – 28 maj, X-scenen

En fysisk föreställning om konsten att hålla kärleken vid liv när vardagsberget ska bestigas tillsammans.

Anna Blomberg sjunger ut
Norrköping 1 apr kl. 19.00, Stora teatern

En rolig, varm och lite sorgsen show där vi möter bland andra Maria Montazami, Anna Anka, Drottning Silvia och Annie Lööf. Gästspel från Riksteatern med Anna Blomgren, folkkär komiker som fick sitt publika genombrott i Kvarteret Skatan (SVT).

Den sjunde vågen
Linköping, 8 – 17 mar, övre Teaterbaren
Norrköping, 24 – 30 mar, Teaterbaren

Höstens utsålda succésoppa återkommer. Karin Oscarsson tolkar Marie Fredriksson, en av vår tids största och mest älskade artister.

Share