Årets lättlästa bibliotek 2015

Två glada bokälskare, bibliotekarierna Anna Fahlbeck och Kristina Lundwall, som tycker att det är viktigt att alla kan ta del av böckernas och tidningarnas värld. Sedan 2012 har de oförtröttligt arbetat för att Linköpings stadsbibliotek skulle få utmärkelsen Årets lättlästa bibliotek 2015. Det lyckades de med och prispengarna ska gå till läsfrämjande aktiviteter.

Två glada bokälskare, bibliotekarierna Anna Fahlbeck och Kristina Lundwal. Sedan 2012 har de oförtröttligt arbetat för att Linköpings stadsbibliotek skulle få utmärkelsen Årets lättlästa bibliotek 2015. Det lyckades de med och prispengarna ska gå till läsfrämjande aktiviteter.

LINKÖPING (LT)

I förra veckan delades priset Årets lättlästa bibliotek ut för sjunde året i rad. Det ska tilldelas ett bibliotek som på ett förtjänstfullt sätt lyfter fram den lättlästa litteraturen, lättlästa tidningar och lättläst samhällsinformation. Priset delades i år ut till Linköpings bibliotek av Roland Esaiasson, generaldirektör på Myndigheten för tillgängliga medier. Bibliotekarien Anna Fahlbeck berättar: – Hösten 2012 satte vi upp ett mål, att vi skulle bli årets lättlästa bibliotek år 2015. Och det blev vi! Det är klart att vi är jätteglada för det här priset! Fortsättning publicerad i papperstidningen 150918

Vill du läsa mer? Bli prenumerant.

Skapa konto
Logga in

Share