Åtvidaberg är öppet – igen

ÅÄÖ är tillbaka i ny form i höst

Marianne Jansson på Näringslivscentrum tycker att det är roligt att ÅÄÖ är tillbaka igen.

ÅTVIDABERG (LT)

Arrangemanget Åtvidaberg Är Öppet, där företag och verksamheter kan visa upp sig för kunder, samarbetspartners och besökare har anordnats två gånger tidigare och kommer tillbaka i höst. Fast denna gång har man justerat konceptet och satsar enbart på en mässa.

Den första upplagan av ÅÄÖ – Åtvidaberg är Öppet – gick av stapeln 2015, och sammanlagt deltog ett 80-tal aktörer. Det var en dag där ortens näringsliv och övriga verksamheter fick en chans att visa upp sig för kunder och allmänhet. Företagens dörrar stod på vid gavel och besökarna slussades runt i bussar.

Den kanske största händelsen rent publikt var den paneldiskussion på temat ”framgång”, under ledning av sparbankens vd Ronny Mårtensson. som hölls på torget kring lunchtid. Tillsammans med framgångsrika Åtvidabergare från olika branscher diskuterades frågor som: Vad betyder det att lyckas och vad ska man göra för att lyckas?

Året därpå upprepades satsningen på att stärka varumärket Åtvidaberg som en ort att driva företag i. En nyhet för året var att det satsades på en större mässa i Facetten där många företag hade en monter och besökarna kunde mingla med utställare och få information. Där hölls även ett antal föreläsningar och miniseminarier.

Marianne Jansson på Näringslivscentrum var nöjd med dagen men meddelade trots detta att Åtvidaberg är Öppet skulle ta paus året efter för att fila ytterligare på formen inför framtiden.
– Det här är ett arrangemang som vi kommer att köra vartannat år framöver för att göra det riktigt bra. Jag räknar med att vi är tillbaka 2018 igen, sa Marianne Jansson då, men så blev det inte.

Tanken 2018 var att man skulle satsa på att positionera fem geografiska områden mer: Fågelsången, Facetten, Stortorget, Prästängen och IBR/Örsätter, och att kommunen skulle vara mer delaktig. Dessvärre ställdes arrangemanget in, men nu är det dags att ta nya tag för nyligen berättade Marianne Jansson att ÅÄÖ kommer tillbaka i höst.

– Vi försökte köra förra året men var tyvärr tvungna att ställa in då det var för få företag som hade energi och möjlighet att delta i arrangemanget. Så jag har bollat det här vidare i vår styrelse och istället för som det har varit tidigare där företagen har hållit öppet hus så kommer vi i år att bara satsa på mässdelen.

– Vi kommer att behålla namnet Åtvidaberg är Öppet och ha en mässa i Facetten. Mer information om det här kommer framöver men datumen att komma ihåg är den 18-19 oktober. Så håll gärna lite koll på hemsidan så kommer vi att bombardera er med vidare information, säger Marianne.

Text och bild: TOBIAS PETTERSSON

Share