Svamp är bättre

Lotta Rockler med den bruna skogseller kastanjechampinjonen som hon kallar champinjonernas ”Rolls Royce”. Den är fastare i konsistensen och har mer smak än den vanliga vita.

Lotta Rockler med den bruna skogseller kastanjechampinjonen som hon kallar champinjonernas ”Rolls Royce”.

HORN (LT)

– Jag hade funderat länge över vad vi skulle göra med de gamla grisbyggnaderna på gården. Av en händelse hittade jag Ydre champinjonhus hemsida på nätet och blev intresserad. Efter studiebesök och utbildning hos dem kunde jag leverera min första champinjonskörd vid midsommar i år. Det säger Lotta Rockler på Rumma gård i Horn. I mitten på 90-talet tog hon och maken Fredrik över gården med grisproduktion, men lönsamheten blev allt sämre och för cirka fem år sedan la de ner den verksamheten helt och gick över till skogsbruk, fårproduktion, jakt, fiske och uthyrning av jakt och stugor. Text och bild: JAN HULTMAN Fortsättning publicerad i papperstidningen 151002

Vill du läsa mer? Bli prenumerant.

Skapa konto
Logga in

Share