Cirkusunderhållning och parkour

Familjeäventyret kunde avnjutas i både Rimforsa och Kisa

Under vandringen fick deltagarna möta sällsynta cirkusdjur och även en fjäril som framförde en dans.

RIMFORSA (LT)

Sällsynta cirkusdjur i skogen, invigning av en naturparkourbana, korv med bröd och en avslutande eldshow i skymningen. Detta familjeäventyr kunde man njuta av i Rimforsa… den 14 augusti och även i Kisa den 15 augusti.

En lite småläskig varg, en vacker dansande fjäril och leo – parder som gjorde akrobatiska konster. Det var några av de djur som dök upp under en skogsvandring i Rimforsa. För underhållningen svarade Cirkussafari som sedan i maj genomfört en coronasäker turné på Östgötaleden på tio olika orter i länet. Projektet genomförs med stöd av Region Östergötland, Friluftslivets år och de kommuner som är med i turnéplanen.

I Kinda, som alltså besöktes helgen 14-15 augusti, var arrangemanget ett samarbete mellan kommunen och Friluftsfrämjandet i Rimforsa och Kisa scoutkår. Arrangemanget var kostnadsfritt, men det krävdes förbokning för att det skulle kunna genomföras på ett smittsäkert sätt. I både Rimforsa och Kisa var det ett hundratal personer som deltog.

När vandringen var avklarad bjöds det på korv med bröd i Kinda Bikepark där Friluftsfrämjandet har mountainbikebanor, en käpphästbana och en nybyggd naturparkourbana.

Parkour är ett lekfullt sätt att träna genom att hoppa och rulla, forcera hinder utan hjälpmedel och även testa fysisk och mental styrka. På film har man mest sett hur detta sker i stadsmiljöer men här är det alltså en naturparkourbana som byggts.

– Vi bygger upp den här banan på sommaren och tar ner den på vintern. Det var ett villkor för att vi skulle få bygga den, berättar Olivia Stenfelt som är utbildad parkourinstruktör och fortsätter:
– Vi har valt den här nivån till att börja med och vi erbjuder terminsaktiviteter för barn. Den senaste vi hade var för åtta- tioåringar. Vi får se vilken åldersgrupp vi satsar på härnäst.

Både i Rimforsa och Kisa fanns det två starttider på eftermiddagen och en kvällsföreställning med eldshow. I Rimforsa var platsen Kinda Bikepark och kvällsföreställningen vid vattentornet. I Kisa genomfördes dagarrangemanget på Föllingsö och kvällens eldshow var i Kullaparken.

Text och bild: JAN HULTMAN

Share