Dags för Samling vid pumpen

Waow Production sätter upp show på Salong Ramunder

Waow Production sä̈tter upp musikalfarsen Samling vid pumpen på Salong Ramunder i oktober. Fokus ligger på välkända låtar från 1940-talet.

SÖDERKÖPING (LT)

Lagom till att coronarestriktionerna släpper sätter Waow Production upp sin musikalfars ”Samling vid pumpen” på Salong Ramunder, med en handling som byggts upp kring en… rad omtyckta 40-talsschlagers.

”Samling vid pumpen” spelas i sex föreställningar den 7, 8, 9, 14, 15 och 16 oktober, och kan beskrivas som en musikalfars med 40-talsmusik. Senast showgänget stod på scenen var på Färgargården i Norrköping i somras då de framförde ”Den tredje dosen”.

– Det var jätteroligt. Vi fick jättefin respons från publiken och är superglada att vi fick framföra den för livepublik, säger Clara Fyrberg som tillsammans med sin man Marcus driver Waow Production. Till sin hjälp i ”Samling vid pumpen” har de en färgstark showensemble.

– Delvis är det samma personer som var med i ”Den tredje dosen”. Vi har med oss Adnan Music, Ellen Svanqvist och Monna Orraryd som var med i sommarrevyn. Sen är det Marcus och jag, Clara. Och sen har vi två tjejer till: Maja Dusén och Barbro Alvebo. Tanken var att Barbro skulle vara med i vår julrevy i julas, men vi fick ju tyvärr ställa in den. Så alla medverkande är bekanta ansikten för oss.

Och precis som vanligt så kommer publiken få njuta av ett nyskrivet manus.
– Ja precis. Marcus har skrivit föreställningen nu under slutet av sommaren.

Vad handlar den om?
– En regissör lämnar storstaden och kommer hem till sin kära hemstad, och vill sätta upp en härlig föreställning i Folkparkparksteatern. Han stöter på lite hinder på vägen men lyckas få med sig lokalborna. Publiken kommer få höra bland annat ”Storfiskarvalsen”, ”Den gula paviljongen” och ”Bättre och bättre dag för dag”. Sångtexterna är en del av handlingen som kommer ta oss framåt.

Gillar du själv gamla schlagers?
– Ärligt talat hade jag inte lyssnat på så många 40-talslåtar innan jag träffade Marcus. Han har ju verkligen hittat den här låtskatten och har fått mig att lyssna på dem och jag tycker att många av dem är himla bra. Det är roligt att få framföra dem med nya fräscha bakgrunder, så det känns jättekul. Det är en duktig pianist i Norrköping som heter Fredrik Ingå som har producerat alla bakgrunder.

”Samling vid pumpen” spelas på Salong Ramunder i Söderköping, där Waow Production även kommer att spela julrevy, är tanken.
– Vi planerar för det, eftersom vi inte kunde göra det förra året. Så nu håller vi tummarna att det blir i år istället.

Ni är väldigt aktiva. Kommer ni fortsätta att sätta upp en ny show var tredje månad?
– Vi får se. Målet är att vi ska skapa underhållning och upplevelser för folk som bor i Östergötland. Och vi gillar att driva de här egna projekten och tycker det är så roligt så vi försöker hålla ett så bra tempo som vi bara kan.

Består alla era föreställningar av nyskrivet material?
– Ja, det har blivit så. Det är Marcus expertis att skriva just föreställningar och få ihop handlingen, så det är tack vare honom.

Återanvänder ni inga av era nummer?
– Det vanligaste är att allt är nytt till varje projekt, som nu till ”Samling vid pumpen”. Vi kanske har sjungit vissa låtar på äldreboenden och så, men nu gör vi ett sceniskt nummer av det så det blir nånting nytt, säger Clara och fortsätter:
– Marcus och jag har turnerat på äldreboenden i flera år och det har varit ett kärt projekt där vi många gånger har haft med unga personer. Då har det blivit som en utbildning för dem, och mötet mellan unga och gamla har varit jättefint att se.

Text: TOBIAS PETTERSSON Bild: WAOW PRODUCTION

Share