Dubbelt julig helg i Rimforsa

Julmarknad och Betlehemstorg med levande djur

Sofia Fält och Annelie Sandén sålde bland annat Found on the grounds glögg.

RIMFORSA (LT)

Helgen den 18-19 december var julig i Rimforsa. På lördagseftermiddagen anordnades julmarknad utanför ICA Melkers och på söndagsförmiddagen hade planen framför… Equmeniakyrkan förvandlats till torget i Betlehem.

Julmarknaden arrangerades av föreningen Leva och bo i Rimforsa för andra gången. Förra året var det av naturliga skäl uppehåll, men på lördagseftermiddagen var den lilla gräsplanen utanför Melkers full av folk. Så mycket avstånd hölls inte och några munskydd fanns inte i sikte.
– Folk verkar inte särskilt oroliga och vi räknar med att alla tar ansvar, sa Leif Ihreskog från Leva och bo i Rimforsa, nöjd med den goda uppslutningen.

Under marknaden kunde besökarna köpa KindaMats Östgötarulle, serverad av Andreas Nylén, hantverk, lokala produkter och lotter. Levande julmusik bjöds det på av Rebecca Jarl Evertsson och Patricia Näslund och Equmeniascouterna stekte skrabbelucker.

På söndagsförmiddagen anordnade Equemeniakyrkan ett julspel med levande djur på planen framför kyrkan som dagen till ära förvandlats till torget i Betlehem. Josef ledde åsnan Salome med en höggravid Maria på jakt efter husrum bland de boende på Kalmarvägen. Men det var fullt överallt. Till slut fick de bo i ett stall. Fortsättning skulle följa på julaftons morgon.

Text och bild: JAN HULTMAN

Share