Fler bilder från ett händelserikt riksdagsår

SEPTEMBER 2020. Riksmötet 2020/2021 öppnades den 8 september. Jag inledde dagen med intervjuer i SVT, TV4 och P1 Morgon. 

Riksmötets öppnande, och därmed starten på ett nytt arbetsår i riksdagen, närmar sig raskt. I förra veckans nummer bjöd jag på några återblickar från det gångna riksmötet. Här kommer… ytterligare några nedslag, som visar att det hänt en hel del, trots att pandemin påverkat riksdagens arbetsformer i hög grad.

SEPTEMBER 2020. De internationella besöken har varit få under pandemin, men innan den andra vågen slog till tog jag och min hustru Helena emot Sydkoreas talman med hustru och delegation som var på officiellt besök.

SEPTEMBER 2020. Riksmötet 2020/2021 öppnades den 8 september. Jag inledde dagen med intervjuer i SVT, TV4 och P1 Morgon.

OKTOBER 2020. På Alla helgons dag besökte jag och min familj en kyrka i Norrköping och tände ett ljus till minne av alla de liv som släckts av pandemin. På kvällen tvsändes en gudstjänst från Uppsala domkyrka och där medverkade jag med ett förinspelat tal. Jag sade bland annat: ”Mitt ljus, och alla andra flämtande lågor som brinner i allhelgonakvällen, de ska lysa ikapp med himlens alla stjärnor och  visa att just den här dagen och just den här natten är inga själar bortglömda”.

OKTOBER 2020. Talmansturnén i landet för att uppmärksamma demokratijubileet har till följd av pandemin gjorts digital, men i september-oktober, innan den andra vågen drabbade Sverige, fanns vissa möjligheter att genomföra fysiska möten. I oktober reste jag därför till Halmstad, där jag bland annat överlämnade en svensk fana till vårdanställda vid Region Halland, besökte högskolan digitalt och blev intervjuad av lokalmedia.t den här dagen och just den här natten är inga själar bortglömda”.   

Andreas Norlén
Talman, Sveriges riksdag

Share