Företagare prisades på torget

De blev årets företagare i Kinda och Ydre

Morgan Westling, Expose Interiör i Horn, har tagit emot utmärkelsen Årets företagare i Kinda-Ydre. Företagarnas ordförande Tomas Janzén gratulerar.

KISA (LT)

En stark drivkraft, framåtanda och positivism, god lokal förankring och framtidstro. Med den motiveringen utsåg Företagarna i Kinda-Ydre Expose Interiör från Horn till Årets företagare. Nyföretagarcentrum utsåg samtidigt Quod Svets & smide i Rimforsa till Årets nyföretagare. Utmärkelserna delades ut fredagen den 23 juli under Sommar- Torg i Kisa.

Efter förra sommarens paus har i år fredagsaktiviteterna på torget i Kisa återupptagits. Det som tidigare hette Levande torg och arrangerades av kommunen heter numera Sommar-Torg och det är Kisa Handel & Service som håller i trådarna. Efter att kyrkorna och PRO stått för innehållet de två första fredagarna i juli var det Företagarnas tur den 23 juli.

Solen strålade som vanligt denna sommar och ganska många besökare hade hittat till torget. Någon mer omfattande torghandel var det kanske inte, med man kunde passa på att fika utomhus på den avspärrade gatan.

Tomas Janzén, ordförande i Företagarna Kinda-Ydre, och regionchef Frida Boklund presenterade Årets företagare:

– Det har varit en utmaning att hittas årets företagare, sa Tomas Janzén. Många har fått slita ont under de senaste två åren, men Kinda och Ydre har ändå klarat sig rätt bra. Och ett av de företag som lyckats ställa om är Morgan Westling och hans företag Expose Interiör. Från att främst ha arbetat med montrar för mässor, en marknad som i stort sett försvunnit under pandemin, har man bytt inriktning till kök och specialsnickeri och klarat sig bra.

Motiveringen till utmärkelsen lyder: ”Årets företagare 2021, Expose Interiör, har trots rådande omständigheter, letat och hittat lösningar för att hålla kvar sina goda idéer om specialanpassning, likväl goda kvalité i praktiskt utförande och fortsatt utveckla sin verksamhet såväl praktiskt som ur kundperspektivet. Detta genom sin starka drivkraft, framåtanda och positivism, samt en god lokal förankring och framtidstro.”

Frida Boklund överlämnade diplom och blommor och berättade att Årets företagare i Kinda-Ydre även nomineras till Årets företagare i Östergötland.

Kommunalrådet Christer Segerstéen gratulerade också och konstaterade att Kinda har den lägsta arbetslösheten i regionen och han menade att detta beror på att det finns företag och näringsliv i hela bygden.

Eva Torell och ordförande Per-Anders Olofsson från Nyföretagarcentrum delade därefter ut priset som Årets Nyföretagare till Isa Hedell och Joakim Zeijlon, Quod Svets & Smide i Håkantorp, Rimforsa.

Företaget har tio anställda varav två är kvinnor, medelåldern är 23 år, och man har uppdrag i hela landet. Fokus ligger på grundläggning och stålbyggnation, men även andra typer av svetsjobb – montering av trappor, räcken, plattformar, skopor till entreprenadmaskiner. Räcken, staket och grindar tillverkas på beställning.

Pristagarna kunde inte vara på plats i Kisa men medverkade per telefon.

Text och bild: JAN HULTMAN

Share