Glamour och pizzazz i vintermörkret

Waow production sprider ljus och glädje från scenen

Glitter och glamour på julrevyn i Salong Ramunder.

SÖDERKÖPING (LT)

Waow – vilken show! När Waow production sätter upp julrevy på hemmaplan bjuds det på sång, dans och en massa skratt. Och de lokala inslagen är många, från Snövelstorp… och luffaren Uffe till lokalt facebookgnäll och tuffetåget.

Knappt har Waow Production avslutat sin musikalfars “Samling vid pumpen” innan det är dags för nästa show på Salong Ramunder. Den förra var en musikalfars med 40- talsmusik som framfördes under oktober och när hösten övergick till vinter så bytte man till en julrevy, med till vissa delar samma ensemble.

Förra året satte coronapandemin stopp för julrevyn, men i år kunde man genomföra den. Vissa nummer i årets show skulle ha framförts redan förra året men fick vänta tills nu, och nya har också tillkommit. Föreställningen kan beskrivas som en klassisk nummerrevy med sånger, danser, monologer, sketcher och perspektiv som är både lokala och allmänna.

Söderköpingsbor kommer att känna igen sig i olika saker och flera nummer har julkoppling. Det mesta materialet är skrivet av Marcus Fyrberg men två nummer är inlånat från en vän i Valdemarsvik. Förutom Marcus och Clara Fyrberg så består årets ensemble av Erica Fyrberg, Adnan Music, Linn Liljeblad och Ellen Svanqvist. Dessutom är ytterligare två Fyrbergare involverade, Casper står för ljus och ljud och Robert är snickare.

Nummer av olika slag staplas på varandra med smidig lätthet och publiken får njuta av klassiska grepp som alkoholhumor, fräckisar och karlar i kvinnokläder. Buskis glider sömlöst över i mer finstämda nummer och det märks att Marcus Fyrberg kan sin revytradition. Han kan grunderna i hantverket och även om inte alla nummer är helt klockrena så är det faktiskt förvånande många som håller god klass. Waow produktion är en nivå upp från vanlig lokalrevy vilket märks i alla detaljer från koreografi till leverans.

Med småmedel skapar man en julrevy där publiken får många tillfällen att såväl klappa med i den svängiga musiken som att bränna av ett gapflabb. Allra mest skratt får förmodligen numret där Marcus Fyrberg får med publiken i en sång där man ska härma olika djurs läten. Men revyn har många uppskattade stunder, från numret där luffaren Uffe cyklar in till luciatåget som bränner av 21 jullåtar i ett knasigt medley eller den förslagna dottern som lurar pengar av både mor och far.

Förutom julrevyn ligger Waow production även bakom julshowen på Stadsvakten i Norrköping, där de stått för underhållningen till julborden under november och december. Och vill man se mer av showgänget kan man bege sig till Valdemarsvik under januari. Där producerar de nyårsrevyn ”2 för 1” på Folkets hus tillsammans med Nöjeskarusellen. Det är en klassisk revy där publiken får se både musikaliska och humoristiska inslag ur både lokalt och globalt perspektiv. Nyårsrevyn i Valdemarsvik har premiär på årets sista kväll och spelas sedan i ytterligare tio föreställningar fram till den 29 januari. Det är ett samarbete som började för två år sedan där Waow står för mycket av produktionen och Nöjeskarusellen sköter ljud och ljus och står för skådespelare och folk i entrén. Nu gäller det bara att det inte kommer ytterligare restriktioner utan att nyårsrevyn kan genomföras som planerat.

Text och bild: TOBIAS PETTERSSON

Share