Liv fyllt av tomtar

De första tomtarna som Lillemor tillverkade och där hennes man Åke fick stå modell.

De första tomtarna som Lillemor tillverkade och där hennes man Åke fick stå modell.

FINSPÅNG (LT)

Det lackar mot jul vilket syns tydligt hemma hos Lillemor och Åke Sjöblom i Finspång. Hela vardagsrumsbordet är belamrat av tomtar. På golvet står papperskassar och kartonger där grå och röda tomteluvor sticker upp.Tomtar är Lillemors passion och redan under sommarmånaderna börjar hon pyssla med sina juliga vänner. – Jag har alltid varit intresserad av hantverk. Eftersom jag har artros i mina händer måste jag hålla igång dem med något och för trettiofem år sedan började jag därför tillverka garntomtar. Därefter gick jag en kurs och lärde mig tovningstekniken och så tovade jag mina första tomtar, berättar Lillemor. Text och bild: CARINA LARSSON Fortsättning publicerad i papperstidningen 151223

Vill du läsa mer? Bli prenumerant.

Skapa konto
Logga in

Share