Musiksommar i Åtvidaberg

Medryckande toner bland buskar och snår

The Hub Caps rockabillymusik för tankarna till 50-talet. I sommar kan du höra bandet live på klassisk festplatsmark. Bild: RICKARD MONEUS/STADIUM AB

ÅTVIDABERG (LT)

Under sommaren går det att njuta av musik på många platser runt om i Åtvidabergs kommun. Det anordnas rockabillykonserter, allsångsaftnar och trivselkvällar. Den som vill lyssna på musik i sommarkvällen behöver inte leta länge.

Välgörenhetskonserten Kom-i-form och musikfestivalen Sköna Gröna Grebo är nedlagda men det betyder inte att musiken tystnad i Åtvidabergs kommun. Under sommaren finns det många tillfällen för den intresserade att uppleva härliga musikstunder.

I vanlig ordning arrangeras det spelningar på Borkhults festplats vid några tillfällen under sommaren. Traditionen med att Casanovas kommer och spelar upp till dans fyller fem år i år och datumet att skriva upp i kalendern är den 10 augusti. Men redan 29 juni blir det fullt ös på festplatsen. Då kommer rockabillybandet The Hub Caps som tillsammans med doowop- gruppen TT Grace kommer att göra sitt bästa för att få stämningen i topp. På Lapphem i Borkhult anordnas dessutom en musikeftermiddag den 10/7. Då blir det körsång och musik i Lapphemskällaren med körledaren Carl Panuzzo från Australien.

Den som gillar ABBA kan besöka Åtvids stora kyrka den 30/6 då Gruvebäcks kapell med Daniella Ring & Sandra Svensson framför en fartfylld hyllning till Sveriges största popband genom tiderna och bjuder på alla härliga hits från det glada 70-talet.

Känner man att man har bra koll på musik från både då och nu kan man vara med på musikquiz i Folkets park. Vid fyra tillfällen i sommar kan man tävla i musikkunskap tillsammans med Sebastian Bornehav, och varje vecka har sitt eget tema. 11/7 är det Film & TV, 25/7 Schlager & Eurovision, 8/8 Back to the 90’s och 22/8 Covers. Ingen avgift för att delta men fina priser i potten. Ta gärna med fikakorg, meddelar arrangören.

Men det händer mer än så i Åtvidabergs folkpark. Tisdagen den 2 juli är det dags för veteranbilsträffen Vehicle Hit och då lirar rockbandet The Delta Dullards.

Vill man hellre sjunga själv så anordnas det en mängd allsångskvällar. Den 12, 19 och 27/7 är det Mathias Brandin Beltramo som är allsångsledare. Den 2/8 blir det allsång i parken med Per Gustavsson, Willy Dahlqvist, Anders Ström och Janne Palm, den 9/8 är det Allsångsproffsen som håller i det hela, den 16/8 leds allsången av Sigge Petersson, Per Gustavsson med vänner och den 23/8 är Sigge Petersson och Blue Berrys allsångsledare. Allsångshäfte delas ut på plats. Ingen avgift för att delta.

Utöver detta anordnas det Trivselkvällar på Åtvidabergs Hembygdsgård under fyra onsdagskvällar i juli. Programmet ser ut som följer: 3/7 Get Back från Åtvidaberg, 10/7 Durspelssmederna från Ankarsrum, 17/7 Maja och Johanna från Åtvidaberg och 24/7 Linn och Arne från Valdemarsvik.

Dessutom blir det en hel del musikinslag på Respexets traditionella lustspel i Grebo. Årets upplaga heter ”Jansson & kapitalet och spelas i Klockaregårdens trädgård den 19, 23, 24, 25, 27, 29 och 30/6. Regissör Fredrik Zeijlon har bidragit med två egna sånger och utöver dessa kommer det att framföras ytterligare ett antal sångnummer där gamla klassiska ör- hängen har fått ny text. För musiken står Willy Dahlqvist som kompar på gitarr.

Text: TOBIAS PETTERSSON

Share