Norrköping som deckarkuliss

Under Augustifesten gick författaren Daniel Söderqvist runt med en låda på magen och sålde riktigt bra av sin första bok. Istället för en polis som löser mordfall är det här reportern John Carlsson som är huvudperson. ”Jag måste ju skriva om nåt jag genuint kan och då är det bättre att huvudpersonen är en tv-reporter än en polis”, säger Daniel och berättar att hans egen personlighet kan spåras i de flesta av bokens figurer.

Under Augustifesten gick författaren Daniel Söderqvist runt med en låda på magen och sålde riktigt bra av sin första bok.

NORRKÖPING (LT)

I debutromanen Nyttig idiot skildrar Daniel Söderqvist mordfall, mc-gäng och medievärlden i Norrköping genom ögonen på lokal- tv-reportern John Carlsson. Efter att själv ha varit nyhetschef på TV 4 är det en värld som författaren är väl bekant med. Daniel Söderqvist har en gedigen bakgrund som journalist, både som tv-reporter och skrivande journalist, men för tillfället har han lämnat den branschen för att istället prova på att skriva böcker. Debutromanen heter Nyttig idiot och kom i somras. Text: TOBIAS PETTERSSON Fortsättning publicerad i papperstidningen 150911

Vill du läsa mer? Bli prenumerant.

Skapa konto
Logga in

Share