Nu satsar de på komedi

The Producers nästa för Ydre kulturcentrum – premiär hösten 2022

Kreativa teamet Martin Öhman, Emilia Martinsson, Nicholas Lindström samt ordföranden Jenny Bragde Öhman kan stolt presentera Ydre kulturcentrums nästa musikalsatsning The Producers.

YDRE (LT)

Pandemin stoppade Oliver. Nästa musikalsatsning blir en amerikansk musikalsuccé The Producers. Premiär blir det hösten 2022. 40 personer stark blir ensemblen och i oktober… är det audition för att få ta en plats.

Ydre kulturcentrum gör en Mel Brooks. Nästa musikal blir The Producers eller som filmen kom att heta på svenska Det våras för Hitler när den kom 1968.

Musikalen gjordes långt senare och blev en veritabel succé både på Broadway i New York och i Londons West End. I den senare gick den i 2,5 år i följd. En av de största musikalsuccéerna som handlar om två producenter som vill sätta upp en föreställning som garanterat ska floppa för att de ska tjäna storkovan. Låter väldigt snurrigt och komiskt!

– Hos oss kommer den att gå under namnet The Producers, säger ordföranden Jenny Bragde Öhman innan hon lämnar över ordet till den kreativa trion som den här gången är hämtad från närområdet.

Regissören heter Nicholas Lindström och kommer från Vimmerby. Koreografen är Emilia Martinsson som har medverkat i många av de senare musikalerna och hon kommer från Ydre. Musikaliskt ansvarig är Martin Öhman, Tranås.

– Det kommer att bli ett stort jobb att arbeta om musik skapad för stor orkester till bara sju i det lilla kapellet, säger han.

När det väl är dags för premiär hösten 2022 kommer Martin att vara kapellmästare, men till dess är det mycket arbete som ska göras för Ydre kulturcentrum.

Just nu är gruppen inne i den kreativa fasen där vilt och galet möter högt och lågt som möter andra mer eller mindre tokiga idéer. Den kreativa processen kommer att fortsätta länge än.
– I den här musikalen är de ledande rollerna mansdominerade, men vi kommer att ha barn med på ett oväntat sätt, säger regissören Nicholas Lindström lite hemlighetsfullt. Hela ensemblen blir ungefär hälften män och hälften kvinnor och totalt 40 personer stor.

Fram till den 27 september går det att anmäla sig för audition, som sedan blir av lördagen och söndagen den 16- 17 oktober.
– För den som vill ha en mer ledande roll vill vi att de sjunger något de har förberett på svenska. För övriga kommer helgen bara bli rolig. Det ska lekas och dansas, berättar Nicholas och Jenny lite i mun på varandra.

Vårt fokus är att de som har varit audition ska gå härifrån med en go´ känsla, fortsätter Jenny. De senaste gångerna har Ydre kulturcentrum haft mellan 100 och 120 personer som har kommit på audition till musikalerna. Man kan undra om det blir lika många den här gången.

Till sist några ord om de 50 000 kronor som Ydre Kulturcentrum kommer att få ur Kinda-Ydre Sparbanks idéfond efter den senaste beslutsomgången.
– Vi sökte pengar för upprustning av lokalen. Vi behöver investera i en ny projektor att använda till föreläsningar och vid olika uppsättningar. Dessutom behöver vi nytt ledljus i salongen, avslutar ordföranden Jenny Bragde Öhman.

Text och bild: ANN SOFIE FREDRIKSSON

Share