Ny kakkultur till Finspång

När Marco Hassan insåg att det skulle bli svårt att få jobb i Sverige startade han ett eget bageri.

När Marco Hassan insåg att det skulle bli svårt att få jobb i Sverige startade han ett eget bageri.

FINSPÅNG (LT)

Efter att Åbergs bageri i Finspång försatts i konkurs har bageriets lokaler ekat tomma fram till i februari då det tack vare Marco Hassan åter igen doftar nybakat i bageriet. Vägen till Finspång har dock varit lång och händelserik för Marco som är född i Libanon men uppvuxen i Syrien. – Jag började arbeta i konditori i mitt hemland redan som nioåring. När jag blev vuxen öppnade jag eget konditori som jag drev under några år innan jag flyttade till Egypten och arbetade i Kairo under ett år. Därefter gick flytten vidare till Hurghada där jag jobbade på hotell några år, berättar Marco. Text och bild: CARINA LARSSON Fortsättning publicerad i papperstidningen 160318

Vill du läsa mer? Bli prenumerant.

Skapa konto
Logga in

Share