Positiv HR-chef med visioner

Mats är personalansvarig för 500 kommunanställda i Boxholm

Mats har redan hunnit träffa många medarbetare och tycker att arbetet har fungerat bra trots den pågående pandemin.

BOXHOLM (LT)

Med en lång karriär bakom sig, både inom det militära och inom den privata sektorn, är Mats Hansson nu personalansvarig för cirka 500 kommunanställda i Boxholm. Mats har redan… lärt känna många medarbetare och efter ett drygt halvår på sin nya arbetsplats har han funnit sig väl tillrätta.

Mats Hansson tillträdde sin heltidstjänst som HR-chef den 16 augusti förra året, men redan den 1 juni började han arbeta vissa timmar parallellt med att han avslutade arbetet i det egna bemanningsföretaget.
– Jag brukar säga att jag har haft tre jobb, säger Mats.
– I 19 år var jag yrkesofficer, i 14 år var jag personaldirektör inom tillverkningsindustrin och i fem år var jag vd i olika bemannings- och rekryteringsföretag innan jag startade eget. Men i ett rekryteringsföretag gäller det främst att bygga relationer och det visade sig vara svårt under pandemin. Jag fick ett tips om den lediga tjänsten här i Boxholm och redan efter första samtalet med kommundirektör Linda Hammarström blev jag intresserad. Linda och jag klickade direkt och jag har inte ångrat mig.

En HR-chef (HR står för Human Resources) är bland annat ansvarig för arbetsgivarens personalresurser, rekrytering, kompetensutveckling och personalvård.

– Min utbildning har jag fått genom försvarets chefsprogram. Det finns stora likheter med ledarskap inom det militära och att vara företagsledare. Mina styrkor är att jag är en positiv person som vill hitta lösningar, jag är ingen förvaltare utan mer en utvecklare, konstaterar Mats.

Mats berättar att han har hunnit besöka alla arbetsplatser i kommunen förutom de i Åsbo. Han har också gjort företagsbesök och träffat en del föreningar.
– Jag har träffat alla chefer och fackliga företrädare i kommunen. Det personliga mötet är viktigt och jag kommer framförallt att jobba mycket med cheferna. Det känns väldigt positivt hittills.

Att börja en ny tjänst mitt under en pandemi har varit en utmaning. Nu har nya restriktioner återinförts och de som kan arbeta hemifrån uppmanas till det.
– Jag växlar mellan att arbeta på mitt tjänstekontor och hemifrån. Just nu delar jag kontor med Elke Wisén som är HR-konsult. Vi är trångbodda i kommunhuset och behöver finna nya lösningar på arbetsplatser framöver.

Mats har redan funnit några områden som han till en början kommer att prioritera i sin nya tjänst.

Äldreomsorgen och hemtjänsten har slitit hårt under den pågående pandemin. Här behöver förbättringar för personalen att göras. Arbetsmarknadsenheten är ett annat prioriterat område. Vi behöver ge bättre möjligheter till dem som står utanför arbetsmarknaden. Dessutom behöver en hel del av kommunens regler och policies uppdateras. Vi lever ju i en föränderlig värld.

I Aneby kommun, där Mats är bosatt, är han aktiv deltidspolitiker och sitter med i kommunfullmäktige för moderaterna. Dessutom är han ordförande i både samhällsbyggnadsnämnden och i den kommunala bostadsstiftelsen.
– Jag tror att det kan vara en styrka för båda kommunerna. Boxholm och Aneby är ganska lika till storlek och organisation. Som tjänsteman i den ena och politiker i den andra kan jag få erfarenheter som gagnar båda.

Mats är uppväxt i Östra Göinge norr om Kristianstad men som yrkesmilitär och en gång Sveriges yngste major har det blivit många flyttar. När barnen kom flyttade familjen tillbaka till Östra Göinge och de sista 10 åren som militär pendlade Mats från Skåne till uppdrag både inom Sverige och utomlands. Han har tjänstgjort i krigszoner runt om i världen t.ex. Bosnien, Kuwait, Kosovo.
– De första tio åren av min äldste sons uppväxt var jag aldrig hemma i veckorna. Det blev ohållbart till sist och jag valde att lämna den militära banan. Flytten gick till Aneby och jobbet som personaldirektör på Attends. Vår äldste son är 32 år och kirurg på Karolinska i Stockholm. Mellansonen är 25 år och jobbar med kommunikation och är bosatt i Jönköping, den yngste är 22 år och driver eget internetföretag och bor kvar i Aneby. De två yngsta har också ett eget företag som hyr ut storbildsskärmar till event. Jag och barnens mamma är skilda sedan fyra år och vi bor båda kvar i Aneby.

Det är lätt och intressant att tala med Mats och tiden rusar snabbt iväg. Hans skånska kan anas ibland även om dialekten drar lite mer åt småländska. Åtminstone tycker jag det som själv kommer från Småland. Innan vi avslutar samtalet vill jag veta lite om hans fritidsintressen.
– Jag gillar att resa, framförallt till vintersportorter eftersom jag tycker om utförs – åkning. Motortävlingar som Formel 1 är jag också intresserad av, motorintresset började i samband med att alla tre sönerna har tävlat i Gokart. Sen gillar jag att laga mat, gärna lite komplicerade maträtter efter nya recept och med bra råvaror. Jag tränar också väldigt mycket.

Sedan kommer en lite oväntad bekännelse från Mats.
– Efter att ha varit en vältränad militär hade jag gått till att bli en kraftigt överviktig soffpotatis. Den varma sommaren 2018 bestämde jag mig för att ändra livsstil. Jag började den 16 maj med att promenera tre timmar om dagen, springa kunde jag inte då. Sedan ändrade jag min mathållning, uteslöt i stort sett alla kolhydrater och slopade starka drycker.

På åtta månader gick han ner 42 kilo och kunde allteftersom ägna sig åt hårdare träning.
– Jag sökte till att bli deltidsbrandman och klarade det tuffa testet. Nu tränar jag på Brandstationens gym nästan varje dag. Jag är fortfarande noga med vad jag äter men inte lika strikt som tidigare och ett glas gott vin unnar jag mig gärna ibland. Jag är fortfarande deltidsbrandman även om jag med mina 59 år egentligen är för gammal, säger Mats och ler.

När intervjun är slut gör jag en personlig reflektion. En HR-chef med den erfarenheten och målmedvetenheten måste vara bra för eventuella medarbetare som har hamnat i en nedåtgående spiral. Han kan vara en förebild och ett levande bevis på att det aldrig är för sent att hitta nya hälsosamma vanor.

Text och bild: GEN LARSSON

Share