Säsongsfinal på Smedstorp

Åke Andersson, ordförande i Björsäters hembygdsförening, vill stolt visa upp vad han och kamraterna har åstadkommit under 2015. En handikappanpassad vattentoalett med varmt och kallt vatten har tillskapats i ett nybyggt hus. Rummet till höger är en redskapsbod med hyvelbänk.

Åke Andersson, ordförande i Björsäters hembygdsförening, visar upp vad han och kamraterna har åstadkommit under 2015. En handikappanpassad vattentoalett med varmt och kallt vatten har tillskapats i ett nybyggt hus. Rummet till höger är en redskapsbod med hyvelbänk.

BJÖRSÄTER (LT)

Björsäters hembygdsförening äger ett kärt och omhuldat torp, Smedstorp, som ligger mitt i villabebyggelsen i Björsäter. Här har medlemmarna med idogt arbete återskapat torpet nära på som det tog sig ut när det var nytt. Det stora projektet det senaste året har varit att Smedstorp fått en modern, handikappvänlig vattentoalett i en egen byggnad på tomten. Länstidningen var med när arbetslaget hade säsongsavslutning. I blickfånget redan innan man passerat genom grinden ligger ett rött litet hus som inte funnits där så länge. Text och bild: KLAS-GÖRAN WENNESRTRÖM Fortsättning publicerad i papperstidningen 151113

Vill du läsa mer? Bli prenumerant.

Skapa konto
Logga in

Share