Småkakan hotad

Ulla-Karin Pettersson, som skapat solros- och tranbärskakan som utsågs till Årets bakverk i Östergötland 2015, tackade professor Dick Harrison.

Ulla-Karin Pettersson, som skapat solros- och tranbärskakan som utsågs till Årets bakverk i Östergötland 2015, tackade professor Dick Harrison.

RIMFORSA (LT)

– Den svenska småkakan är under hot! Den italiensk-amerikanska kafékulturen är en avart som håller på att ta över och detta gör det desto viktigare att slå vakt om småkakan. När vi bakar kakor vidmakthåller vi det svenska kulturarvet. Den appellen riktade professor Dick Harrison till sina åhörare när han föreläste om kakornas historia under rubriken ”Fika, fyllning och florsocker” vid det stora kakslaget på Rimforsa Strand den 2 april. Föreläsningen var en del i programmet under det pågående östgötska matåret ”Kök & käk – mat och kultur i Östergötland”. Text och bild: JAN HULTMAN Fortsättning publicerad i papperstidningen 160408

Vill du läsa mer? Bli prenumerant.

Skapa konto
Logga in

Share