Sportlovsorkestern på turné

Alla 63 orkestermedlemmarna har intagit sin platser och väntar på att dirigenten Cecilia Rydinger Alin, rektor på Musikhögskolan i Stockholm, ska inta dirigentpulpeten så att konserten kan börja.

Alla 63 orkestermedlemmarna har intagit sin platser och väntar på dirigenten Cecilia Rydinger Alin, rektor på Musikhögskolan i Stockholm.

NORRKÖPING (LT)

Unga musiker från alla delar av länet har under sportlovet fyllt De Geerhallen i Norrköping där de fått öva och spela tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester. Ur Symfo-niorkestern har tio coacher som representerar orkesterns alla instrument coachat de unga musikerna vilket är mycket värdefullt och även inspirerande för coacherna själva. En av konserterna som Sportlovsorkestern framförde ägde rum i Sporthallen i Åtvidaberg. Det var fri entré men läktarna var inte fyllda. Musikälskare av klassisk musik väntar på att Norrköpings Symfoniorkester kommer till nya Stora kyrkan för en konsert. Text och bild: KLAS-GÖRAN WENNERSTRÖM Fortsättning publicerad i papperstidningen 160304

Vill du läsa mer? Bli prenumerant.

Skapa konto
Logga in

Share